Toysdaily 玩具日報

曇花一現的騎士~CODE GEASS LANCELOT~

就咁睇落...似乎我只有1516中

mechanical complete model同Megahouse的我都有了

再買OFFSHOOT有點傻...

只想講....佢...冇Float:oh:

umm....我反而覺得Megahouse隻Lancelot的scale是不錯的
細細隻好好玩

加上之後出"大姐"同紅連...:D :he:
:he: 睇完動畫我怕大大你中埋人物~我就被wm大大毒到中左動畫毒…

等你毒發一天:p
:77: :77: :77:
請問樓主在where 入手的
lowbcousin:
我對其他款式都有興趣呀,紅蓮的設定都幾得我歡心.

原罪:
未睇動畫,不過你都唔洗等,我已經中左人物毒,比呢隻更早,魯魯修我一直想買但買唔到,剛剛又見到不過覺得貴未有錢買.

Tachikoma:
thank you!!

coold:
荃灣區.

redfish,0din:
原來仲有咁多其他產品,去睇下先,不過呢款我真係好滿意,之後應該都集中入手這個系列.
又來小櫻亂入...:43:

此作日文全名為《ヵみЭヰヤЗ 反逆ソююみЁш》(Code Geass反逆之魯魯修)...

作品介紹...可參考維基百科及其官方網頁...

http://zh.wikipedia.org/w/index.php?title=%E4%BB%A3%E8%99%9F%E5%9F%BA%E4%BA%9E%E6%96%AF_%E5%8F%8D%E5%8F%9B%E7%9A%84%E9%AD%AF%E8%B7%AF%E4%BF%AE&variant=zh-hk

http://www.geass.jp/

故事其實好簡單...話說某個「妹控落難王子」...兩兄妹生活在其王父統治下的第11區(日本)...某日逃學時遇上意外...接觸了失散多年的朋友及1位不死身女子...女子給予他稱為「Geass」的神奇力量...於是...這位「為了妹妹的幸福」的「好哥哥」...就利用此力量進行其策劃已久的「復仇計劃」...:34:

小櫻因「人物原案 By Clamp」...所以開始睇第1季...初頭故事覺得一般...大都是「魯魯修智取甚麼」之類...後來愈睇愈高潮疊起...直頭有透不過氣的感覺...:50:

此作其中一個特色就是...標榜為「主角機」的 - Lancelot - 並非主角魯魯修的專用機...而是每次都阻礙魯魯修的敵人 - 朱雀 - 的專用Knightmare...反而魯魯修大多時間都是駕駛一般量產機...(這是說得通的...因為魯魯修主要是做指揮的...他駕駛Knightmare主要作為發訊平台...交通工具...有限度的自衛...另外最主要是在Kinghtmare內就可以脫下面具不再焗...)直到第一季最後幾話才「搶」了台Gawain...並與C.C一同駕駛...

第2季已經播出第3話...劇情非常緊張...強烈建議快快收看第1季...DVD應該全出了...

樓主每次的報告都很有參考價值...因為夠詳細...不過這個系列的Kinghtmare...小櫻未必買了...最大原因是家中沒有位 (連Godmars都未敢買...:63: )...反而想他們出C.C.的figure...(最好是Max Factory的)...:46:

期待閣下日後的報導...:handshake:

小櫻上

好詳細的介紹
昨日我都比個外型吸引左而買
可惜真是衰在冇跟飛行器
開過來玩真是唔錯...
畫返少少線應該會仲型

Good Stuff!:71: :77:
:he: 個個都出手毒你~証明你人氣好盛~
哩套野真係唔錯, 我都中左GRESS 喇...
offshoot Lancelot 一定要買!!!
買返黎踩!!!:53: :53:
第2季 好睇好多..多左好多角色同新機 :67:
同death note有d相似既地方
都係講一個好有腦既後生仔
係無意中得到一種能力
再用呢種能力去改變世界
hmm ... 我都係 路過 .... 忍唔住答句嘴先 ...
睇 code geass 係因為之前睇左 walker 既 figma 魯路修 既簡介, 再加上佢既人氣 同埋 睇完 gundam00 之後冇野睇 ... 所以就睇睇 佢 係唔係真係咁 正 ...
http://www.toysdaily.com/discuz/viewthread.php?tid=59216
點知 ... 一開 ball 就停唔到, 一口氣用一個 weekend 睇晒 25集 ... 正如 黑色三連敗 兄講 ... 仲在 geass ... (yes my lord .. 我會買晒 d 玩具) ...
話時話 ... 我最期待出 玩具係 cc 同 zero 一齊 控制 果部 ... 真係 超有型 ...
放下毒先 ... code geass first op
http://www.youtube.com/watch?v=_TRN08myFzs
Offshoot 出咗~!! :@ :@

好詳盡嘅report, 小弟最近都中哂Code Gease 毒, 因為真係幾好睇.

希望快D有埋红蓮二式同Zero 果架Nightmare 啦:43: :43:

Thx Report ~!! Ur highness~!!  :64: :64:
原帖由 WalkerMachine 於 21-4-2008 09:25 PM 發表

[此時,路人Walker路過] (補藥黨語氣) : 係呀!呢套動畫真係好正架 ( hahaha )
不過我就萌佢嘅人物多過佢嘅機械,機械中就較中意紅蓮弍式同後期Lelouch同C.C.一齊駕駛嗰駕。

本來對 ...

鍾意人物多d,莫非大大都係clamp o既fans~~~~:p (我覺得2位主角有d似神威同小狼)

原帖由 warxv 於 21-4-2008 09:55 PM 發表
黑色三連敗,WalkerMachine:
你兩位夾埋來推銷呢套動畫,不過近來工作忙d可能要遲d先有時間找來看了.反正玩具就迷上了.
連敗兄玩具我已經見另一款較大隻的可以打開駕駛室,不過價錢高一倍多而且身形唔夠呢隻俊!!
WalkerMachine呢款考慮下啦,我無睇故事都愛不釋手,而且同樣mia都唔係我杯茶,但呢一隻同mia好唔同,如果唔係我都唔返轉頭買埋隻血派機,不過隻血派就有d出事了,

我一直都有留意呢隻,反而另一隻較大就冇留意,見官網話今次會有機械感,所以一向冇買開呢個系列都要叫鋪留番隻. 其實我鍾意knightmare多d,因為魯魯修大部份時間都用佢~~~:love:

原帖由 redfish 於 21-4-2008 10:56 PM 發表

一定OFFSHOOT好, 呢隻做不到出發POSE

不過和MEGAHOUSE比, 算OK, MEGAHOUSE版又細又貴, 品質又麻麻
http://www.geocities.jp/hetare_d_max/gallery-MH_Palm_Lancelot.html

咁一定唔考慮lu~~~~:he:

原帖由 小櫻 於 22-4-2008 10:01 AM 發表
又來小櫻亂入...:43:

此作日文全名為《ヵみЭヰヤЗ 反逆ソююみЁш》(Code Geass反逆之魯魯修)...

作品介紹...可參考維基百科及其官方網頁...

http://zh.wikipedia.org/w/index.php?title=%E4%BB%A3%E8 ...

小櫻大大,不愧係fans~~~~:)

原帖由 Vince 於 22-4-2008 12:50 PM 發表

hmm ... 我都係 路過 .... 忍唔住答句嘴先 ...
睇 code geass 係因為之前睇左 walker 既 figma 魯路修 既簡介, 再加上佢既人氣 同埋 睇完 gundam00 之後冇野睇 ... 所以就睇睇 佢 係唔係真係咁 正 ...
http://www.toysdaily.com/discuz/viewthread.php?tid=59216
點知 ... 一開 ball 就停唔到, 一口氣用一個 weekend 睇晒 25集 ... 正如 黑色三連敗 兄講 ... 仲在 geass ... (yes my lord .. 我會買晒 d 玩具) ...
話時話 ... 我最期待出 玩具係 cc 同 zero 一齊 控制 果部 ... 真係 超有型 ...
放下毒先 ... code geass first op
http://www.youtube.com/watch?v=_TRN08myFzs

最後個部好似大好多,高普通knightmare成2個頭,出都好貴~~~~如果出埋四聖劍部月下就very good~~~:71: