Toysdaily 玩具日報

查看: 8198|回復: 35

BRAVE合金之深淵……(GGG﹐GFG&GBG)(34PICS)

經過o係TD呢度受到各大大影響之後﹐終於都o係玩具日一嘗BRAVE合金既滋味…:71:
拎住三盒野真係拎到傻……
另外有兩個fd都一齊買左GGG同GFG:36:

同其他合金相比﹐CMS合金似乎一向都無o羊合金成份的~~:66:
不過就算係bandai﹐當要做到超獸﹐gunbuster呢類o甘複雜既機械人既時候一樣都保持唔到個金屬成份。我相信就算係合金魂出GBG都好﹐都改變唔到D o羊。不過我就希望CMS可以盡可能將D關節﹐連接部份都用合金製﹐或者整粗D。GGG對腳膝頭個旋轉關節點都覺得好容易爛。而GFG應該係用左金屬﹐玩起上黎都安心D。
有D人或者會覺得友情合體價錢太高﹐不過如果大家接受到一部GGG係要大約1000的話﹐兩隻拍埋之後就唔難理解點解GBG係要2k以上了
比起黎獅人鳳算係抵添
不過我都係唔係好接受到隻NOVA要四千八……唔知係咪同銷量有關呢﹖我都相信斷空我既銷量應該點都比NOVA多﹐會唔會係因為預計買既人少﹐所以CMS先會將個價錢定到o甘高呢﹖
o甘如果以後出勇者傳說﹐又係預左少人買咪……:69: :69:

唔知大家有無想過﹐點解近年都係不斷返出以前既機械人﹐而o甘少新既機械人玩具呢﹖
呢兩三年裡面﹐我印象中比較成功既新動畫既合金機械人都應該係得神魂同埋創聖。
單就外形黎講﹐我就會覺得係因為機械人同人物figure唔同﹐一個人物往往幾張設定就已經可以了解個外形了解得7788。但要了解一部機械人既外形﹐好多時並唔係但係幾張設定圖就可以。甚至係需要一段時間﹐收集唔同既資料﹐例如武器﹐大細等等﹐先會真正喜歡一部機械人
唔知大家又覺得點呢﹖

D相比photobucket upload完之後解像度好似低左o甘既……

首先黎個大合照~~

跟住到勇者聖戰~~
其實之前都影左D唔同形態既相﹐等我得閒都或者會upload返~

我果幅比例圖呢?:66:
原帖由 哨牙囡 於 25-3-2008 05:01 PM 發表
我果幅比例圖呢?:66:

費事你比人改圖嘛……:67:
我呢個格仔人入左鏡囧:80:
原帖由 犬崎舞風 於 25-3-2008 05:04 PM 發表
:x
:71:
原帖由 犬崎舞風 於 25-3-2008 05:04 PM 發表

你同佢地一齊去:?
原帖由 哨牙囡 於 25-3-2008 05:06 PM 發表
:x

入咁少...改唔到圖掛:50:
原帖由 凱撒小王子 於 25-3-2008 05:08 PM 發表

你同佢地一齊去:?

有問題咩:50:
Pal~~~~~~~~~  I,m sure u are a rich guy~~~~~~~~~~ :34:

And I will give the book - Great Mechines DX 4 to fatty tomorrow!  What a great reference book that let me learn more about Marcross!  :71: :71: :71:
有無人覺得頭幾張好似清過下面o個D o甘……﹖
原帖由 Douglas.M.Saint 於 25-3-2008 05:11 PM 發表
Pal~~~~~~~~~  I,m sure u are a rich guy~~~~~~~~~~ :34:

And I will give the book - Great Mechines DX 4 to fatty tomorrow!  What a great reference book that let me learn more about Marcross!  :71: : ...

o甘我得閒落去拎返啦~~~:35:
見到有其他期數通知聲呀~~~:36:

macross o個段真係好正呀~~~:51:
support
其實都唔一定要有合金,只不過有就好d,好似魂spec咁d關節用左合金會耐玩d,而且合金可以做出機械人表面個種質感,拿上手亦很有手感~~~~:)

除了神魂,創聖,近來天元都唔錯,其次係交響詩篇d機械人我都幾鍾意,還有新雷登的武士look~~~:78:
原帖由 Douglas.M.Saint 於 25-3-2008 05:11 PM 發表

And I will give the book - Great Mechines DX 4 to fatty tomorrow!  What a great reference book that let me learn more about Marcross!  :71: : ...

:p THAT IS TURE...