Toysdaily 玩具日報

查看: 11227|回復: 24

SaNsU @ 馬灣公園 ( 第二次TD攝影版私人活動相片集中區 )

咁快見到你Billy個Post真係好驚喜喔 ! 我就喺度加少少嘢 , 大家就請將你地啲相全部集中喺呢個Post到出啦 !  我會通知Sansu睇架啦!

我亦會喺樓下放我嘅相喔 ! 多謝各位今次嘅參與 ! 下次我再有時間再攪活動同大家玩吓啦 !

From : Lawrence Chan
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

:) 先多謝pnchan師兄的悉心安排, 以及TD各角版友的支持, 令今次活動成團.:love:
令比利係第一次外攝人像生色不少:66:  
亦要多謝Model Sansu的落力演出, 非常專業, 教識我li位攝影初哥唔少出攝技術:)
如果有時間, 去又一食個飯啦:DD   

好~ 是時間獻醜~ 去相~ (請用F11 全屏幕模式觀看:64:  謝謝)

其餘相片@ http://www.flickr.com/photos/billyko/sets/72157604025845649/

可能比利的相味精較重, 多多包涵~~

唔知道Suki的相會如何安排呢? :shiny:

期待其他大大的靚相~~:)

師兄果然快手!
sansu真係好好影,十分專業!:71:
我在此衷心多謝 pnchan 大大無私的統籌,令今次活動得以完美的進行,真心再次多謝。:handshake:

我 d 相無執o架(渣先真).

大佬們D相真係影得非常之靚!!攪到細佬我立刻不敢獻羞:79:

兩位model都好靚好專業,版位們都非常nice,可惜未能有機會與版位多加暢談,真十分可惜!!!
不得不讚死佬stephen(上下盤)!!
他的優點在這次活動中完全發揮!!關心人、見model累特登請佢地食雪糕、同model講笑型造輕鬆的氣氛,
絕對是一個出色的攝影者有的好條件!!:73:

當然要非常感謝Lawance版主攪這次活動!!盼望下次再能參與你的活動!!:77:
:) 真係影得好開心, 大家有講有笑, 時間過得特別快~~
:73: Sansu 同 Suki 都好有經驗, 好快進入狀態, 又配合到拍攝要求, 非常專業~~
:71: 重要感激 pnchan 大大o既安排; 除左影相, 重有幸同各位版友見o下面;
:60: billyko 大大真係好快手呢~~
:56: 我果 d 都唔知點算...
:50: 好羡慕~~~
第一次認認真真地拍攝一輯人像照.
有反光板, 有外境, 有Model…
不似展覽館時你推我撞的情況, 而是可以和Model慢慢的溝通, 交流..
是一次不錯的經驗.

一個下午只拍了九十多張.
多數時間都是束手無策的,  不知要如何影….
之前總認為人像照是Model先決.
不管技術多爛, 器材多平, 總之Model搶眼就是一切…..

但經過今次後, 人像拍攝要顧及很多..
燈光, 走位….最重要的還是交流..
要主動和Model溝通, 你想要什麼眼神.. 構圖如何…等等…
還是多多努力才行…

多謝各位ToysDaily大大的努力組成這次活動.
小弟一定繼續支持!

感謝大家今次嘅支持,我執咗少少,係時候同我出手啦!出住先啦!

多謝兩位靚model的專業表演
多謝pnchan細心的安排
多謝各影友的互相合作
多謝好天氣
多謝部相機

今次是第二次出來影人像, 滿開心的呀.

今次得番兩canon影友, 算是好彩呀, 上次mars兄那支小白IS, 險些毒左我, 好彩本人窮 (算是好彩嗎?), 如果多幾支 canon 好鏡出來呢, 就真係除時會令小弟出事.
這幾天真的很忙所以現在還沒有指細看相片. 希望可以盡快有相出來.

唔知幾時又再出來影相呢.
好正,好羨慕呀,下次pnchan大大再舉辦,一定要到呀,:71:
原帖由 ylm182 於 3-3-2008 12:37 AM 發表
第一次認認真真地拍攝一輯人像照.
有反光板, 有外境, 有Model…
不似展覽館時你推我撞的情況, 而是可以和Model慢慢的溝通, 交流..
是一次不錯的經驗.

一個下午只拍了九十多張.
多數時間都是束手無策的,  不知 ...

大大呢輯相叫我呢個 Nikon 死硬派汗顏,須然用過 Sony 828 ,成日口講 Sony 色靚,今日仲於完全信服。:50:
原帖由 上下盤 於 3-3-2008 10:49 AM 發表

大大呢輯相叫我呢個 Nikon 死硬派汗顏,須然用過 Sony 828 ,成日口講 Sony 色靚,今日仲於完全信服。:50:

:he: 重有david的ps mac 功不可沒呢~
原帖由 上下盤 於 3-3-2008 10:49 AM 發表

太過獎了..
其實仲好多相都over左. 結果夾硬執番o的色.
攪到o的contrast好唔自然. 髮絲o的detail好多都無左..:70:

billyko 發表於 3-3-2008 10:55 AM 發表
重有david的ps mac 功不可沒呢~

屋企執完, 返公司電腦睇番..
o的色好鬼濃.......似乎太重手..但部Mac又唔覺, :30:
我諗都係時候買番個spyder去cal cal 個mon..:67:
原帖由 TD玩具老師 於 2-3-2008 10:22 PM 發表
大佬們D相真係影得非常之靚!!攪到細佬我立刻不敢獻羞:79:  ...

你懶就真啦!快 d post 相。:angry: