Toysdaily 玩具日報

查看: 14462|回復: 32

小弟終於入左DSLR大家庭

一個lunar new year就為左佢地破產....
EOS 40D

Extreme III 2GB

直倒

最平既原廠定焦鏡 EF 50mm 1.8II

Sigma AF 18-50mm f/2.8 EX DC Marco

全相

老豆既580EX

Lensbaby 3G, 好難用...

Tamron F tele converter

俾聖鬥士星矢兄毒害而入既增距filter

柔光罩及飛燈線

天涯filter, 入左漸變藍, 漸變橙及漸變灰

工具齊, 只剩如何善用.....
:58: 恭喜大大,真係萬事俱備只欠東風,多加練習一定進步好快:77:
小弟玩咗大概年半先入閃光燈,真係浪費咗好多光陰:55:
大大第一次入手都好齊啦。:handshake:
大大好似仲爭支 tele ? EF-S 55-250 IS 係一枝平靚正o既鏡,唔知大大有無留意?:73:
好有興趣 LENSBABIES 果支3d 鏡,

hathway 大大, 可解釋點難用嗎?  (因我都好想買), 有冇相睇下呀??
十分感謝
原帖由 小威威 於 25-2-2008 03:24 PM 發表
好有興趣 LENSBABIES 果支3d 鏡,

hathway 大大, 可解釋點難用嗎?  (因我都好想買), 有冇相睇下呀??
十分感謝

好難對焦, 要用到好細光圈先得, 詳情here
原帖由 shawn 於 25-2-2008 03:08 PM 發表
大大好似仲爭支 tele ? EF-S 55-250 IS 係一枝平靚正o既鏡,唔知大大有無留意?:73:

Temp.用老豆支sigma AF 70-300mm F4.0-5.6 APO DG Macro頂住先...
夠錢先諗Canon EF 70-200mm f/2.8 L USM.......
原帖由 hathaway 於 25-2-2008 04:07 PM 發表

好難對焦, 要用到好細光圈先得, 詳情here

YEAH...Thx, 等我回家再慢慢看
:x 架差真係好齊...
好d去映相啦~~~ 唔好浪費左d裝備~
恭喜閣下踩入深淵...:43:

不過...為何你買會買騰龍個增距鏡...?

小櫻上
恭喜:77:  恭喜:77:
支Lensbaby唔平wo應該
Lensbaby 3.0 好似千三?
原帖由 小櫻 於 25-2-2008 06:16 PM 發表
恭喜閣下踩入深淵...:43:

不過...為何你買會買騰龍個增距鏡...?

小櫻上

用於影玩具!
原帖由 shawn 於 26-2-2008 12:22 AM 發表
Lensbaby 3.0 好似千三?

澳門近二千....