Toysdaily 玩具日報

查看: 5140|回復: 11

[問]準備到台北,台中工幹,有咩搜挖推介?

如題,
zoids, gundam, 食玩.....
有咩好地點呀, 平靚正, 就最好啦:34:
我都想問有乜野係抵過香港?
台北西門町有間萬x商場
4樓成層都係買模型
台中玩具店冇咁多
雷鳥係我最常去ge店
貨都ok,不過有d貴(比網拍價)
我每年都會去台北, 但唔好有寄望, 因d野貴過香港, 除左mp星星叫原色
arm arm早幾日去完,
要買玩具嘅話,
完全唔駛有期望,
全部野都貴過香港起碼20%.

小弟都只係響淡水扭左幾隻香港無得扭嘅扭蛋.
唔駛惗喇!每年我都去台灣一次,每次都係無好嘢,得貴嘢,老番嘢,垃圾嘢!:56: 你可以去西門町(有地鉄站)萬年大厦睇吓,佢就等於香港嘅旺角信和中心,但你會發覺啲日本玩具熟口熟面,但價錢貴到你買唔落手,終於,你會喺件貨搵到呢張貼紙(H.K Bandai 瑞華行代理),就明白真相喇!:50:噔噔噔噔!!! 無錯!台灣呢班水貨佬每個同月都會來香港入貨和掃平貨,因為食宿連機票都抵過去日本嘛!(唉!何況現在曰元水高企呢!)還有東南亞各國包括泰國,星加坡,大陸嘅水貨佬,同樣都係每個月來香港入貨!
所以一句講晒:台灣無好嘢!你都係死心喇!!!:70: :70: :70:
原帖由 G-man 於 21-2-2008 03:34 PM 發表
唔駛惗喇!每年我都去台灣一次,每次都係無好嘢,得貴嘢,老番嘢,垃圾嘢!:56: 你可以去西門町(有地鉄站)萬年大厦睇吓,佢就等於香港嘅旺角信和中心,但你會發覺 ...

完全同意,剛剛去年12月去完黎

台灣好少入進口野,所以價錢自然會貴
同埋發現D玩具唔係太update:26:
可能我見唔到D專賣模型的店鋪吧
最慘的係玩具反斗城連gundam都冇得賣:26:
:80: 多謝咁多位, 我都係買番條鴨舌罷喇...........失望
頭像被屏蔽
鴨舌:handshake:
玩BB戰士的話,應該仲有D平熱門復刻吧?
EG 114,116, ETC
其實都係算啦... 玩具只可以o係香港同日本買...