Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] CM's Brave 合金13 機甲創世記 Mospeada -- Ride Armor (戰鬥電單車)

原帖由 Vince 於 4-2-2008 11:03 AM 發表

我用 模型膠 痴的 ... :56:

最緊要"痴"完仲玩得~~~~:)
原帖由 黑色三連敗 於 4-2-2008 11:08 AM 發表

最緊要"痴"完仲玩得~~~~:)

我有念過買多隻 ga .... :67:
原帖由 Vince 於 4-2-2008 11:11 AM 發表

我有念過買多隻 ga .... :67:

咁誇~~~~:@  不過呢隻個價ok,入多隻都冇防~~~~:DD
原帖由 黑色三連敗 於 4-2-2008 11:15 AM 發表

咁誇~~~~:@  不過呢隻個價ok,入多隻都冇防~~~~:DD

fans 完美主義上腦 ... 但我會睇定 d 先 ... 因為有機會可能入埋 megahouse :51:
原帖由 Vince 於 4-2-2008 11:17 AM 發表

fans 完美主義上腦 ... 但我會睇定 d 先 ... 因為有機會可能入埋 megahouse :51:

果然係粉絲~~~~~:) 不過megahouse應該都唔平,之前palm action系列已經另我投降~~~~:cool:
原帖由 黑色三連敗 於 4-2-2008 11:21 AM 發表

果然係粉絲~~~~~:) 不過megahouse應該都唔平,之前palm action系列已經另我投降~~~~:cool:

megahouse版5800日圓的, 只係平BRAVE合金200日圓, 加上代理批價一向算數唔平, 隨時街價貴過BRAVE合金
原帖由 黑色三連敗 於 4-2-2008 11:21 AM 發表

我都有買過 palm action ... 真係唔多岩玩 ....
之後出既 Action work 宇宙刑事 未出之前 好想買, 出左之後睇到隻野就已經放棄 ...
所以我冇對 megahouse 既機甲 有期望 .... :31:
:70:
原帖由 redfish 於 4-2-2008 11:24 AM 發表

megahouse版5800日圓的, 只係平BRAVE合金200日圓, 加上代理批價一向算數唔平, 隨時街價貴過BRAVE合金

原來同cm's差不多價~~~~:@

原帖由 Vince 於 4-2-2008 11:26 AM 發表

我都有買過 palm action ... 真係唔多岩玩 ....
之後出既 Action work 宇宙刑事 未出之前 好想買, 出左之後睇到隻野就已經放棄 ...
所以我冇對 megahouse 既機甲 有期望 .... :31:

到時我睇您post當自己買左~~~~希望有驚喜~~~~~:)
原帖由 黑色三連敗 於 4-2-2008 11:31 AM 發表

到時我睇您post當自己買左~~~~希望有驚喜~~~~~:)

你唔好仲毒去買就得了 ... :he:
原帖由 Vince 於 4-2-2008 11:38 AM 發表

你唔好仲毒去買就得了 ... :he:

咁到時要睇下您個post同相有幾毒囉~~~~~~:p
原帖由 黑色三連敗 於 4-2-2008 11:31 AM 發表

唔好以為MEGAHOUSE版全膠製造就會平, MEGAHOUSE野定價一向唔平的, 有跳樓貨先會平

回覆 24# 的文章

yesterday went to Siu Man 有2個auntie 看舖個間仲有, but have not ask price
我早幾日前都買咗, 但只買了Stick, (Ley.....看情況吧.....OTZ)
我算是半個Fans吧, 等了它出新玩具真是等到頸都長....
但出來的效果有點失望
可能是部件太細吧, 怕玩爛, 玩得非常小心...
合體後腰左右的部件又被後面的部件"頂"著.....裝著困難
到合體完成, 發現可動性大降

不過, 外形都幾討好, 而且算是補完怨念.......什麼也不計較了:34:
本來在官網看過都有好重的膠味,現在睇完Vince大大的照片直情係非常之膠!:50: 希望變形過程不會太差勁吧,另外Megahouse o果隻也是期待中。