Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] CM's Brave 合金13 機甲創世記 Mospeada -- Ride Armor (戰鬥電單車)

原帖由 黑色三連敗 於 4-2-2008 10:09 AM 發表

唔知係咪好少貨返呢,因為之前都唔覺話有好多鋪返~~~~咁快又冇晒~~~~~:58:

可能三冠王時估計錯誤, 剩左唔少貨, 今次返少左, 加上價錢唔算太貴(和其他BRAVE合金比較), 又唔大盒(太大盒會令家中無位的卻步), 比較容易賣出
原帖由 redfish 於 4-2-2008 10:11 AM 發表

小心玩就唔會爛, 如果連TOYNAMI版飛機都玩到, 而且無爛件, 呢隻實唔會有問題.

不過手甲扣插左落去條柱後真係唔敢整返出來.

其實我見好多膠件,變個陣都唔敢太用力~~~~好驚斷~~~~:)
原帖由 redfish 於 4-2-2008 10:15 AM 發表

可能三冠王時估計錯誤, 剩左唔少貨, 今次返少左, 加上價錢唔算太貴(和其他BRAVE合金比較), 又唔大盒(太大盒會令家中無位的卻步), 比較容易賣出

唔知月尾隻山貓號會唔會多貨呢?~~~:58: 因為都幾貴~~~~:70:
原帖由 黑色三連敗 於 4-2-2008 10:26 AM 發表

唔知月尾隻山貓號會唔會多貨呢?~~~:58: 因為都幾貴~~~~:70:

一件過仟伍咁貴的玩具, CM's一定出得唔細盒, 而且CM's版天鷹號人形唔係個個接受到, 其實會買的人應該都不多, 唔會太快賣晒
re gokinman兄
我就對 2套 故事都冇乜記憶, 但如果機械人黎講, 我都係覺得 機甲 正好多 :36:

re Monutal兄
kakaaa .... 我應該會買晒 飛機 同 其如既 電單車, 如果有 wf 限定 ... 可能都會入埋佢 :51:
問題係 入唔入埋 megahouse 好呢 ~~~~~~ :30:

re 得哥
你米玩 la ... 你比我更 rich ... :he:

re Macross.兄
:time: 好眼力 ... 我仲念住冇人覺 tim ... 係ga ... 今次既 brave 合金 同之前既一樣, 都係有 d 位好易爛, 擋風玻璃 係其一:79:

re Gundam@EFSF兄
我仲未有 $ 換腳架 ma ... :56:

re Dick.Po兄
dx ma ...dx 都係超易爛 ... 等我念念先 ... 好危險的 ... :50:

re 黑色三連敗兄
係 ... 月尾又要入埋 飛機 ... 係呢, OT. 工作方面如何呀? 有冇消息呢??

re 超級玩具王兄
我反而覺得個人冇太大問題 ... 只要輕力點就冇事ga la
原帖由 redfish 於 4-2-2008 10:35 AM 發表

一件過仟伍咁貴的玩具, CM's一定出得唔細盒, 而且CM's版天鷹號人形唔係個個接受到, 其實會買的人應該都不多, 唔會太快賣晒

咁我都覺得天鷹號人形胸口怪怪的,不過好似靚仔過新世紀個隻~~~~~:)

1500又真係貴,如果返多d貨可能會平d~~~~:58: 不過又真係應該唔係太多人買~~~~:unhappy:
原帖由 黑色三連敗 於 4-2-2008 10:24 AM 發表

其實我見好多膠件,變個陣都唔敢太用力~~~~好驚斷~~~~:)

其實我都已經好小心 ... 但唔知發左乜野神經用個 擋風玻璃 黎借力 ... 結果 .... :79:
原帖由 Vince 於 4-2-2008 10:46 AM 發表
re 黑色三連敗兄
係 ... 月尾又要入埋 飛機 ... 係呢, OT. 工作方面如何呀? 有冇消息呢??

已經留了$買天鷹號,不過3月隻6神就~~~~唉:42:
OT,謝謝關心~~~臨老先想轉行,係難搵d~~~~希望過完年再努力~~~~:shy:
原帖由 Vince 於 4-2-2008 10:51 AM 發表

其實我都已經好小心 ... 但唔知發左乜野神經用個 擋風玻璃 黎借力 ... 結果 .... :79:

唔緊要啦,有左今次經驗,下次隻耶路同富琪就唔會再犯~~~~~:35:
原帖由 Vince 於 4-2-2008 10:46 AM 發表
:time: 好眼力 ... 我仲念住冇人覺 tim ... 係ga ... 今次既 brave 合金 同之前既一樣, 都係有 d 位好易爛, 擋風玻璃 係其一:79:

大大用左AA膠吧?,起晒白霧實見到
6神 不能不買 wor ... 不過 bandai 合金魂 ... 都係長買長有 ... 所以應該可以慢慢黎 ... 其實我有 d 怕之後 耶路同富琪 會更難入手 ... :80:
原帖由 redfish 於 4-2-2008 10:57 AM 發表

大大用左AA膠吧?,起晒白霧實見到

我用 模型膠 痴的 ... :56:
忽發奇想~~~~睇番機動警察個case~~~~cm's有機會出埋同比例o既魔種,又或者冇人駕駛o既黑天鷹號~~~~:DD
原帖由 Vince 於 4-2-2008 11:01 AM 發表
6神 不能不買 wor ... 不過 bandai 合金魂 ... 都係長買長有 ... 所以應該可以慢慢黎 ... 其實我有 d 怕之後 耶路同富琪 會更難入手 ... :80:

6神~~~可能要太太support下囉~~~:79:

富琪同耶路應該都有鋪入o既~~~~不過好貴就真~~~(walker唔好打我~~~~:DD )
魔種 <= 會出都唔奇 .... 大膠一舊 ja ...
不過話時話 ... 佢唔出都唔緊要 ... 因為可以用佢 ... :66: