Toysdaily 玩具日報

查看: 32042|回復: 51

每位男士的家中, 都會出現的東西--高達 (RX-78-2 C.A. Ver Ka)

我覺得男仔玩高達, 就好似女仔鍾意毛公仔一樣, 無得解的...:x 而今次我買佢o既原因, 係因為佢夠特別~ 雖然之前o既1001 m.c. 都好吸引, 但我就係唔喜歡架G戰機 (太大舊, 無位放) 今次呢架又無戰機, 又係特別色, 真係有o的欲罷不能~:$

配件都真係十分齊全, 我特別喜歡架戰機仔~ (老實講, 我都唔知點解會有紅色版本的, 唔通真係馬沙專用???:what:

面相靚仔就唔多講, 可以話係保持到metal composite一貫水準~

自護軍o既gundam product真係比較少, 而呢隻都叫做交足o左功課~

手腳關節o既可動性都唔錯, 而且好實淨, 絕對唔係「兩手fing fing」

又係型仔post時間:

後記:

自己無玩過之前o既#1001, , 一直都好想擁有一部rx78, 而家終於可以做到~:he:不過對於已經擁有原色o既人黎講, 就可能會少o左o的吸引力啦~
題外話: 唔知係唔係出o左黎做o野之後, 工作壓力太大, 成日都想買玩具, 明知家中已經無哂位, 仲係有一度「買o野之鼓動」,好似係一種病態咁:(

男人的浪漫呀!:71:
頭像被屏蔽
我都有買Rx78,不過係原色。出果時真係好吸引,雖然我無睇開Gundam不過都忍唔住手敗左隻
紅色版本是出自tv game基利之野望的:43:
game設定係馬沙用的
兩邊手臂果條la.....都幾顯眼下
男人愛高達, 女人不明白..............:56:

仲有, 呢隻最老土嘅地方係個盾.................. 馬沙果部係冇十字嫁!!!!!!!!!!!!!!!!!! :53:
個盾設定都係十字星架咩??
原帖由 beckham 於 25-1-2008 12:20 AM 發表
個盾設定都係十字星架咩??

1 straight line for the orgianl design!  :53:   But now!  :53:
原帖由 Douglas.M.Saint 於 25-1-2008 12:22 AM 發表

1 straight line for the orgianl design!  :53:   But now!  :53:

可唔可以post下o的圖黎睇下?我都有興趣知道佢個盾原本係咩樣
馬沙專用高達好似腰中間無 V 標誌的,定係我記錯呢?

多謝大大分享~
原帖由 天涯孤客 於 25-1-2008 00:24 發表 馬沙專用高達好似腰中間無 V 標誌的,定係我記錯呢?多謝大大分享~
大大你無記錯!係無 V 標誌架!係笨大成日一雞幾味之故咋!:53:
某程度喱隻可以話係搵笨之作...

起碼俾些少誠意...將盾上嘅十字...同腰腹果個V字聯邦軍標誌拆咗去吖嘛...:49:

此機於遊戲...《機動戰士Gundam基利之野望》裡正式出場...當完成「正傳」故事後...就進入「IF Mode」...如果開到由馬莎帶領嘅「新自護軍」的話...就有機會開發此機...

設定說馬莎用錢買到聯邦軍RX-78-2的設計圖...於是就自己撚隻出嚟「專用」...但由於自護沒有「鋼彈尼姆合金」嘅技術...所以防禦力比阿姆羅駕駛嘅正牌RX-78-2較差...但由於製造時已經考慮到馬莎嘅作戰習性...機體嘅機動性同速度會較佳...

好似就係咁...

小櫻上

哈, 不過講起o的怪事, 我又諗到一樣喎, 之前兩隻metal composite都有no.: e.g. #1001(rx78) 同#1002(重高達), 點解今次無架呢?
請問大大幾$入架??
重有係邊度有得賣呀??
馬沙專用高達!!!!!!:43:
馬沙萬歲!!:p
自護萬歲!!!!!!!:$