Toysdaily 玩具日報

查看: 7654|回復: 16

[分享討論] 男士們係時候學化妝啦

一個人比人第一個印象係好緊要嘅,所謂人靠衣妝,玩具都一樣,好多時一件玩具比人判死刑都係因為上色差,但唔代表佢本身差,只係唔識化妝姐,如果想山雞變鳳凰,男士們係時候學化妝啦!!
以下工作人員絕對冇整容,只係化妝上嘅分別姐:
今次主角係gi joe第一集男主角:公爵
首先係素顏look

之後係電影第一集時我第一次學化妝時嘅淡妝look

最後係為左記念第二集上,公爵比人踢走男主角之位所化嘅濃妝

大家睇下分別

第三隻其實只係我要改為我一隻好鍾意嘅game內嘅男主角,所以頭髮淡色d

師兄有無詳細教學? 真係好利害 {:1_223:}
留名學野!:handshake:
有無李秉憲個頭? 可能化完粧更加似!:DD
支持重塗,張美系公仔更加立體!@_@
小弟一向從一六九兄身上學到不少,但改眉改眼,小弟始終唔掂。太微細了。
支持支持!
樓主會唔會出埋教學先?
btw
近排煲完第一集
對duke都好有興趣:p
小弟一向從一六九兄身上學到不少,但改眉改眼,小弟始終唔掂。太微細了。
無明: 發表於 20-3-2013 01:09 PM

從來冇諗過會係無明兄心中留名,都冇諗過會有人記得我,因為比較我小出聲,你睇下我油第一隻同第二隻嘅分別,你就會見到人係會進步嘅,只要你去試!嘗試一下啦,真係差好.......遠架
我覺得最難係油對眼, 因為眼神油唔好, 即時打o左折扣!!
無明: 發表於 20-3-2013 01:09 PM

i also want to learn by that is really too detail for me....
高手!:71:..............
堅!!!!!:35:
幾何級升lvl, 師兄勁呀
睇完呢個post我都忍唔住入左3.隻gi joes第一集
等樓主教學呀!