Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: friedrichavon

解放軍最新兵器 ── 鐵人式地上型!

八一logo正之餘
後面個張poster仲抵死:71:

晃如返回文革的時代:50:

沒有共產黨, 就沒有新中國......:45:

:time:

呢隻野o既機設 真係好似 tank~
原帖由 小櫻 於 22-1-2008 11:43 PM 發表
非常之正斗的一個示範...:71:

小櫻最喜歡喱句:「本來想多上水貼,但真實既坦克本身就好少標記係身,因為敵人隨時短兵相接,咁多警告字句等如話俾人知點打爆你。」...:34:

砌模型應該如此...只要花點心思. ...

在下由頭到尾都係諗住,如果真係有一隻咁既軍用機械,佢應該會係點,上戰場會需要d咩,點樣先係合理......諸如此類既問題去做,所以隻野係冇乜卡通感,但就希望盡量有真實感,而坦白講,以我有限既技術,我已經盡晒力。

兩個月前一開始既時候,我連混合畢地同牙膏畢地都搞錯左,結果爛晒件要買多盒,所以先會有後備彈匣......

原帖由 edmund 於 23-1-2008 06:09 AM 發表
呢隻野既設定絕對符合真實系標準,完全不浮誇 加上樓主技術 絕對正!!

本來我對於非uc系列既ms係完全無視既,但呢隻野令我改觀左..........

原帖由 hystericireul 於 23-1-2008 11:12 AM 發表
非常靚!!!!!!:30:

真係無法相信你話你係新手...
可能我唔識玩模型... 我真係真心覺得好靚......

請問大大,有咩入門技術既書可以睇下?
我都想試下咁玩模型呀......:35:

新唔新手就好主觀,模型資歷就好客觀既,總之呢隻野係我十幾年來第一隻模型,亦係第一次非素組既模型。

我都只係上網睇教學網(例如模型村、魔蟹量产坞),睇論壇(例如呢度),睇人地示範(例如NewZeon兄.....http://www.toysdaily.com/discuz/thread-42615-1-1.html),買左兩本電擊,花時間睇就一定學到d基本皮毛,落手果陣就睇自己發揮同心機。

原帖由 DEMON@RAZGRIZ 於 23-1-2008 03:52 PM 發表
八一logo正之餘
後面個張poster仲抵死:71:

晃如返回文革的時代:50:

沒有共產黨, 就沒有新中國......:45:

有趣既係,OO個故事入面都係一黨專政緊,個國家主席熟口熟面..........

嗯!好正既國產貨,唔知中共方面有冇考慮ORDER番一百幾十台佈防呢:58: !
:71: 配色真係好靓!!!'景也配的:71:
:71: 中國萬歲!