Toysdaily 玩具日報

查看: 2601|回復: 13

aTV 7:00 時事追擊...

岩岩開著電視,就睇到警方掃天水圍公園表演者場

當時表演者位於與屋村相隔一河的公園以擴音器表演,有唱歌也有多種樂器伴奏,而節目主持話表演者都係一群受過國內高等教育的人士(因為果時我o係聽得唔係好清楚,可以無視這段,若有錯請指証)

警方掃場理由:接到投訴表演者以擴音器表演音量過大,造成滋擾

表演者們解釋:為減少對居民滋擾,特意選擇離屋村一河之隔的公園表演;天水圍常被指「悲情城市」,想藉此娛樂大眾,並強調表演沒有收費

片段所見,警員記錄其中一位表演者(演唱的該名女士)的資料以示警告;表演者則指警方每日定時掃埸破壞氣氛

大家又覺得誰是誰非?
原帖由 金仁賀 於 5-1-2008 07:32 PM 發表
岩岩開著電視,就睇到警方掃天水圍公園表演者場

當時表演者位於與屋村相隔一河的公園以擴音器表演,有唱歌也有多種樂器伴奏,而節目主持話表演者都係一群受過國內高等教育的人士(因為果時我o係聽得唔係好清楚,可 ...

WKCD Wish Card  西九文化區
西九文化區為期三個月的公眾參與活動,向公眾解說核心文化藝術設施諮詢委員會的建議及收集市民意見,已於2007年12月12日結束。 政府已委託獨立的學術研究機構- 香港理工大學公共政策研究所分析這次活動所收集的意見。 報告將於稍後公布。 多謝你對西九文化區計劃的支持。 ...
http://wkcddiscussion.hab.gov.hk/wishcard.php?langid=2
:47:
在不影響他人情況下有尋開心的自由
原帖由 Tachikoma 於 5-1-2008 08:18 PM 發表
在不影響他人情況下有尋開心的自由

Alan大球場都畀人告狀...
唔知大球場個區有冇Alan-Fans~告佢呢~?
亦因為Alan唔夠大球場個區居民有米..
如果你自購樓宇個區成日有人嘈雜..
你估你座自購樓宇容易賣出賺錢嗎~???
如有雷同...

回覆 5# 的文章

唔明 你是否想説你支持他們:?
原帖由 Tachikoma 於 5-1-2008 09:01 PM 發表
唔明 你是否想説你支持他們:?

只係分析...

回覆 7# 的文章

沒有立場:?
只要各位試過有人o係你樓下係咁開住個咪o黎講o野, 就一定知道誰是誰非...

你估隔一條河就真係聽唔到?? 如果撞o岩學生考試季節, 想o係屋企溫o下書都俾人嘈到無法集中, 你又點睇??
其實我諗左好耐... 點解一定要用擴音器?
天水圍都叫悲情城市,食屎啦,香港仲有地方仲窮過天水圍啊,d綜援喱唔使做又想一得二,唅X啦.
原帖由 Delight986 於 5-1-2008 08:35 PM 發表 Alan大球場都畀人告狀...唔知大球場個區有冇Alan-Fans~告佢呢~?亦因為Alan唔夠大球場個區居民有米..如果你自購樓宇個區成日有人嘈雜..你估你座自購樓宇容易賣出賺錢嗎~???如有雷同...
所以寧靜有價
原帖由 金仁賀 於 5-1-2008 10:49 PM 發表 其實我諗左好耐... 點解一定要用擴音器?
同感。
汝之糖果,可能係彼之毒藥。
原帖由 金仁賀 於 5-1-2008 07:32 PM 發表
表演者們解釋:為減少對居民滋擾,特意選擇離屋村一河之隔的公園表演;天水圍常被指「悲情城市」,想藉此娛樂大眾,並強調表演沒有收費 

哈哈,以為不收錢就一定有人要嗎?俾錢我都唔要呀!