Toysdaily 玩具日報

查看: 5466|回復: 16

ATV 播 The First

剛看到廣告, 今個星期日下午1點! 細個睇拉打都係麗的! :$

原帖由 Mikehk@ 於 8-4-2009 02:34 AM 發表
剛看到廣告, 今個星期日下午1點! 細個睇拉打都係麗的! :$

唔知係咪叫返做洪大龍洪飛虎,絕招風雷電呢?
原帖由 Tasuku 於 8-4-2009 04:10 AM 發表

唔知係咪叫返做洪大龍、洪飛虎,絕招風雷電呢?

:p 總好過叫返rider kick, 始終咁叫係日語先好聽~~!!
:he: 呢d爭女片, 在亞視可以有幾點收視呢???
原帖由 香港人 於 8-4-2009 06:25 AM 發表

:p 總好過叫返rider kick, 始終咁叫係日語先好聽~~!!
:he: 呢d爭女片, 在亞視可以有幾點收視呢???

唔好話收視, 有冇人知atv有做都成問題!
不過我都唔睇拉打的說:38:

如果播埋The Next , 難免要晚上播~~

洪大龍

原帖由 Tasuku 於 8-4-2009 04:10 AM 發表
唔知係咪叫返做洪大龍、洪飛虎,絕招風雷電呢?

以前幪面超人,一個Hongo Takeshi,港式竟然翻譯成三個幪面超人都姓洪???
都唔知嬲定好笑?
不論不類..咁..太多..
香港電視台翻譯,唔係香港人咩~?
香港人唔識睇漢字嗎?
漢字本郷 猛都唔識睇?
係唔係香港人翻譯???
如果好戲復活來 : 幪面超人The First <粵、日語麗音廣播>
只係直接播放港產DVD版的話?
就唔會出現當年麗的版配音版:洪大龍、洪飛虎/The Next洪天馬....
不過我就幾Buy風雷電~喎,
因為幪面超人係靠風增加Power~!!
以前港式翻譯..小志強..= =!...真係嘔血~!!!
乜日本球員有人姓氏-(小)架咩~?
電視,漫畫球員出場表,都寫明:漢字~!
日向小次郎~!
日向小次郎/小次郎,唔型咩~?
香港電視台翻譯,唔係香港人咩~?
香港人唔識睇漢字嗎?
香港電視台攪到動畫,特撮十分之Infantile-Feel~!!!
原帖由 香港人 於 8-4-2009 06:25 AM 發表
總好過叫返rider kick, 始終咁叫係日語先好聽~~!!
呢d爭女片, 在亞視可以有幾點收視呢???

The First電影,日版冇叫出聲"Rider Kick"喎...
只係一野"飛踢過去~~!!!

可惜不過香港電視台雙語System,冇Stereo立體聲音響效果Enjoy~?
得Mono...

如果觀眾購買IDTV~?
睇動畫雙語System,冇Stereo立體聲音響效果Enjoy~?
豈不是浪費部IDTV電視機嗎~?

12 Apr 09  本港台幪面超人The First
13:00 好戲復活來 : 幪面超人The First <粵、日語麗音廣播>  

遲來的Rider~!
「正義未必無敵,愚蠢一定乏力」 《幪面超人THE FIRST》
(暗黑熱血)今天,原本打算安排時間入戲院看《幪面超人THE NEXT》,想不到已經落畫了!絕望了!只好回家拿出《幪面超人THE FIRST》的DVD看,原來,這Blog沒提過這部作品,造勢不如 ...
http://shadowzo.mysinablog.com/i ... e&articleId=1145868

幫外購作品角色(無論西、日)改返個中國名,親切D,係70年代&#22021;特色,以當時香港人對日本&#22050;未有依家咁接受,係有需要的。
廣告話係叫返風雷電:@
大空翼射出個"墮拉~full~shoot~陀".........:cool: :cool: :cool:
:58: 未c過,so will 支持下~
佢衣家至播係咪遲左d呢?e套野都好耐啦wo,出埋the next 啦,唉,atv 都廢既
原帖由 pk78951231 於 15-4-2009 08:40 PM 發表
佢衣家至播係咪遲左d呢?e套野都好耐啦wo,出埋the next 啦,唉,atv 都廢既

:he: 都唔係既, 而家無記都係播06年既kabuto,, 而the first都係06年拍姐
原帖由 pk78951231 於 15-4-2009 08:40 PM 發表 佢衣家至播係咪遲左d呢?e套野都好耐啦wo,出埋the next 啦,唉,atv 都廢既
你唔係呀?!話哂免費電視都未播過,點廢呀?:80:
話時話,套野真係超廢!垃圾劇情,鈍打鬥,加上亞記配音,仲以為睇緊70年代既港產片。:76:
不大喜歡這個next series,movie版時間太短,
好多情節都交代唔到.:ice:
兩/三個主角成日除頭盔,冇哂改造人feel.:blame: