Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 2024年11月 超合金魂 GX-113 最強機動 高達TRYON 3

s0014028 發表於 2-6-2024 01:13 PM
話MG ZZ冇骨架,請去大龍網看一看KA版ZZ。

Opera 快照_2024-06-02_142627_dalong.net.jpg
如果個啲內構都叫骨架,咁可以試下爆晒啲甲淨返啲咩可以能大家理解既骨架有唔同

強襲 發表於 2-6-2024 02:29 PM
如果個啲內構都叫骨架,咁可以試下爆晒啲甲淨返啲咩可以能大家理解既骨架有唔同

...

如果砌到咁都唔叫骨架叫內構,我對骨架的定義真的無知了。

你啱  發表於 2-6-2024 08:08 PM
強襲 發表於 2-6-2024 10:14 AM
如果呢部機叫惡攪,咁不如成個系列都係惡攪啦!
MG ZZ根本冇骨架可言,除非唔做變形系統 ...

你講得冇錯 BF 成個系列都係惡搞致敬 爭在好唔好睇
當年 BFT 個評價好似都唔係咁好 去到 BF Rerise 先好D
強襲 發表於 2-6-2024 02:29 PM

...

大哥 俾條生路行下好喎
又要變形又要分體 重要靚仔骨架 你佢PGU 咩
而且隻 ka ZZ 先賣得四舊水 可以買到幾多隻 PG 同metal build 超合金魂丫
chsimon 發表於 3-6-2024 02:11 AM
大哥 俾條生路行下好喎
又要變形又要分體 重要靚仔骨架 你佢PGU 咩
而且隻 ka ZZ 先賣得四舊水  ...

唔好意思,我一直到覺得好似ZZ呢種變形方式係唔適合做骨架,除非有新既突破啦.
大哥唔洗下下用大字體加粗字
chsimon 發表於 3-6-2024 02:05 AM
你講得冇錯 BF 成個系列都係惡搞致敬 爭在好唔好睇
當年 BFT 個評價好似都唔係咁好 去到 BF Rerise 先好D ...

咁樣惡攪都幾好呀!重有可能攞獎

我睇完呢張圖就減了多少意慾, 背包離身體好遠, 即係一定企唔到

模型側面是否都係咁遠的? 雖知個黃色背包部份係獅子身體
好有天元味道
強襲 發表於 3-6-2024 05:12 AM
唔好意思,我一直到覺得好似ZZ呢種變形方式係唔適合做骨架,除非有新既突破啦.
大哥唔洗下下用大字體加粗 ...

大字未必代表大聲的, 老花眼睇細字好辛苦, 呢點我可以理解.
熱狗OO 發表於 3-6-2024 11:22 AM
我睇完呢張圖就減了多少意慾, 背包離身體好遠, 即係一定企唔到

模型側面是否都係咁遠的? 雖知個黃色背包 ...

初時我都好想買, 不過冷靜過後覺得無乜愛 雖然好型

睇咗當玩咗.
s0014028 發表於 2-6-2024 07:42 PM
如果砌到咁都唔叫骨架叫內構,我對骨架的定義真的 ...

完全同意 咁已經係MG對骨架既做法
如果要做到“未來戰士”咁 無咗塊皮 就係機械結構處理 咁未有一隻MG做到

天元好睇好多,依套就學姐同某幾集好睇
ray1849 發表於 3-6-2024 04:41 PM
初時我都好想買, 不過冷靜過後覺得無乜愛  雖然好型

睇咗當玩咗. ...

X2, 望吓實物影張相, 睇人玩已經夠
hong1971 發表於 3-6-2024 05:41 PM
完全同意 咁已經係MG對骨架既做法
如果要做到“未來戰士”咁 無咗塊皮 就係機械結構處理 咁未有一隻MG做 ...

一隻都冇又高要求左D
遠既當年幾隻自護元老MG 近既 Barbartos  mgex 突自(貴) narrative 個骨架都算靚仔
尤其隻narrative 算有誠意 值得推薦
_1100___solomon_physalis_gp02__1706340924_15445838_progressive.jpg
熱狗OO 發表於 31-5-2024 05:13 PM
你無追晒POST, 先頁有引述HOBBY JAPN內文指出

BANDAI起初係造METAL BUILD ZZ的, 但試版發現刮漆厲害, 不 ...

點解我覺得官方因為刮漆理由
而reject一件產品係好冇說服力