Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 2024年11月 超合金魂 GX-113 最強機動 高達TRYON 3

ToyKnife 發表於 24-5-2024 04:35 PM
係啦⋯⋯都解答咗上面位師兄問點解隻色咁怪,又黃又電鍍。因為變形接觸位好易花唔用電鍍,但又想有電鍍件 ...

不打緊, 本人自古以來買玩具都係當玩具玩,果d買變型玩具驚花永遠唔變型的新時代特色玩法我係唔識。
熱狗OO 發表於 24-5-2024 06:58 PM
不打緊, 本人自古以來買玩具都係當玩具玩,果d買變型玩具驚花永遠唔變型的新時代特色玩法我係唔識。 ...

遲下貼膜添呀.

超合金瑰 Original Gimmick

超合金魂 GX-113 最強機動ガンダムトライオン3
●発売元/BANDAI SPIRITS コレクターズ事業部●39600円、11月予定●約20cm

https://hjweb.jp/article/1523537/

不打緊, 本人自古以來買玩具都係當玩具玩,果d買變型玩具驚花永遠唔變型的新時代特色玩法我係唔識。 ...

呢樣我buy你!

啱!所以會變形合體嘅玩具我都會扭呀變呀合呀咁,呢啲先係玩合金玩具/玩玩具嘅樂趣!其他當玩具係藝術品嘅玩法咁我就唔識欣賞喇。

物臭係! 當你玩到殘時便會有2.0或有新作, 加上依家D玩具用料每況愈下, 你唔玩佢都會自然氧化或變殘, 倒不如在它最當打時侯玩盡佢
Asukakeki 發表於 27-5-2024 04:17 PM
啱!所以會變形合體嘅玩具我都會扭呀變呀合呀咁,呢啲先係玩合金玩具/玩玩具嘅樂趣!其他當玩具係藝術品 ...

物臭係! 買件玩具唔玩同溝條女番黎唔X一樣, 根本就係唔尊重玩物本身的存在意義
熱狗OO 發表於 27-5-2024 04:32 PM
物臭係! 當你玩到殘時便會有2.0或有新作, 加上依家D玩具用料每況愈下, 你唔玩佢都會自然氧化或變殘, 倒不 ...

絕對認同!要係佢最當打時玩!唔通真係等佢自然折舊先開嚟扭?
呢隻好似幾正,金合暈終於發下力
笨大:成日話我唔出新野無誠意,我只係出多少少力,你地就濕曬……
老實人 發表於 27-5-2024 09:50 PM
笨大:成日話我唔出新野無誠意,我只係出多少少力,你地就濕曬……

諗起早兩年嘅暴太郎戰隊DX,只係加番少少一早應該有嘅正常可動(其實都係好弱),d人就濕晒大讚好正,仲炒起晒個價格同吹到係年度最佳玩具,真係痴痴地線
hinaoi 發表於 28-5-2024 08:55 AM
諗起早兩年嘅暴太郎戰隊DX,只係加番少少一早應該有嘅正常可動(其實都係好弱),d人就濕晒大讚好正,仲炒 ...

無計,目標客群中產多,比起玩女玩車玩相機,玩具仍是下欄之物。
馬仔 發表於 23-5-2024 08:59 PM
又金又黃,隻色想點?係出得唔錯,但隻色好..........騎呢。

佢又想整靚個獅頭, 但又唔想咁貴全隻金色,
反正你班人都係變機械人放的啦,
咪求其金頭黃身囉
th0220 發表於 28-5-2024 10:57 AM
佢又想整靚個獅頭, 但又唔想咁貴全隻金色,
反正你班人都係變機械人放的啦,
咪求其金頭黃身囉 ...

因為個身係用成形色, FOR變型挖件, 個頭不影響固可以造電鍍金色
TAMASHII NATIONS STORE TOKYO