Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] RG 1/144 RX-78-2 GUNDAM 高達 Ver.2.0

熱狗OO 發表於 3-4-2024 03:19 PM
話時話RG 1.0我都未砌.... 一出不久後買的, 係紅LOGO黎....

我都只係剪左件, 覺得太碎, 轉頭去砌HG
話時話RG 1.0我都未砌.... 一出不久後買的, 係紅LOGO黎....

我嗰盒紅logo同膠地台,仲係個櫃入面,十幾年都未砌

我都未砌…

放響度舖塵中…
其實當初RX-78-2嘅RG規格
同而家標準嘅RG嘅規格
已經好唔同
用而家標準再Renew一次
係無可厚非

不過可以嘅話
RG RX-87-2 2.0之後
2.0規格應該可以期望將
RX79,GM,老虎嘅RG
快尐出埋佢卦

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
咁之後會唔會係 Zaku II  2.0 ?
ZZGverka 發表於 9-4-2024 11:26 AM
其實當初RX-78-2嘅RG規格
同而家標準嘅RG嘅規格
已經好唔同

當初嘅軟骨散內骨架,已經冇咗。今次明顯係用RG Nu 嗰種迷你MG骨架。
我想買呢個技術既吉姆多過RX78 2.0,唔想要核心戰機,影響腰部活動能力。,

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
 樓主| 發表於 6 天前 | 顯示全部樓層

RG RX-78-2 ガンダム Ver.2.0
●3850円、8月予定●1/144、約13cm
https://hjweb.jp/article/1464578/