Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] RG 1/144 RX-78-2 GUNDAM 高達 Ver.2.0

ray1849 發表於 25-3-2024 11:01 PM
佢有咁好技術, 不如留下精力出下啲舊機械人好似太陽之牙, 蒼流星或者銀河飄流啦. 玩多啲唔同嘢好過成間屋 ...

太陽之牙有Hi Metal, 蒼泡流星係SMP連死鬼隊都出埋,銀河飄流又有出HG
如果問我的話,我會希望MG英格倫2.0
eddiem249 發表於 26-3-2024 12:58 AM
太陽之牙有Hi Metal, 蒼泡流星係SMP連死鬼隊都出埋,銀河飄流又有出HG

太陽之牙 Hi metal 但貴呀嘛,銀河飄流得主角有 HG 但無配角,蒼流星得主角出  MG。

配角機我較喜歡,得主角機有模型太縮骨。
Ching 講法我都有啲同感,隻HG威龍一號,冇HG二號同三號係好可惜。因為新骨架已經係喺度
ray1849 發表於 25-3-2024 11:01 PM
佢有咁好技術, 不如留下精力出下啲舊機械人好似太陽之牙, 蒼流星或者銀河飄流啦. 玩多啲唔同嘢好過成間屋 ...

你講呢D唔會夠市場嘛, 及廢老係支撐唔到整個產業的, 以上呢批SEED系奶水帶大的一代識條毛咩,

喂, SEED系帶大的一代都廿幾三十幾架喇, 唔係死小孩, 佢地先係消費主力群
ray1849 發表於 26-3-2024 08:24 AM
太陽之牙 Hi metal 但貴呀嘛,銀河飄流得主角有 HG 但無配角,蒼流星得主角出  MG。

配角機我較喜歡,得 ...

太陽之牙Max factory 好多款呀

呢啲成四十年前既野,仲有一隻半隻新野出都偷笑
Amuro0093 發表於 26-3-2024 09:08 AM
Ching 講法我都有啲同感,隻HG威龍一號,冇HG二號同三號係好可惜。因為新骨架已經係喺度 ...

佢肯出我肯買.
熱狗OO 發表於 26-3-2024 09:56 AM
你講呢D唔會夠市場嘛, 及廢老係支撐唔到整個產業的, 以上呢批SEED系奶水帶大的一代識條毛咩,

喂, SEED ...

原來係咁, 有道理, 不過只係 RX-78 好鬼悶, 由細到大, 計計埋埋都有廿隻.
ray1849 發表於 26-3-2024 10:15 AM
原來係咁, 有道理, 不過只係 RX-78 好鬼悶, 由細到大, 計計埋埋都有廿隻.

都會繼續買, 但盡量唔買原色, 若呢隻RG 2.0出馬沙版的話會考慮下, 我未有過紅睪
eddiem249 發表於 26-3-2024 09:56 AM
太陽之牙Max factory 好多款呀

呢啲成四十年前既野,仲有一隻半隻新野出都偷笑 ...

Max 出得麻麻地, 所以無買, 不過我承認 Hi-Metal 好玩.

已經有好多uc粉因老花問題退出rg
等7、80年代出世既UC粉做咗老爺外父,RX78就唔會再出模型啦。
clivemak 發表於 26-3-2024 01:02 PM
等7、80年代出世既UC粉做咗老爺外父,RX78就唔會再出模型啦。

又唔會, RX78永遠都會出架喇你放心好了

物UPDATE個樣至新一代口味囉, 90/00後的高達迷都會買RX-78, 就是買魔改的RX78, 好似呢隻RG 2.0咁
呢隻RG2.0只有粗壯比例好睇
.....刻線醜。
尤其肩甲

熱狗OO 發表於 28-3-2024 01:15 PM
又唔會, RX78永遠都會出架喇你放心好了

物UPDATE個樣至新一代口味囉, 90/00後的高達迷都會買RX-78, 就是 ...

話時話RG 1.0我都未砌.... 一出不久後買的, 係紅LOGO黎....