Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 8月 魂限 METAL ROBOT魂(Ka signature) 全裝甲百式改 & 百式改

alien133 發表於 27-1-2024 10:58 AM
再試下啦老友,100%拆到,而且係快卸結構冇上膠,佢若然一盒內補返個紅艙蓋同褲浪位,替換膝頭同背包,EX ...

ex-s我都有,係折到落,但無對應既件裝番上又點算係折甲,折甲既定義唔係應該折左之後會係未上甲前既意思?
以依家笨大既方向同經濟,隻 S  ka ver 都成功萬yen ,依隻 ka  既fa 百式改我都係預最小 2萬5至3萬yen起跳
勇者降臨 發表於 28-1-2024 12:08 PM
ex-s我都有,係折到落,但無對應既件裝番上又點算係折甲,折甲既定義唔係應該折左之後會係未上甲前既意思 ...

嘩C兄你咁捉子虱就冇得好講啦,拆就梗係講齋拆啦,一雞兩味嗰種,應該叫“替換還原”,但FA百式改唔需要,設定就係百式改外加裝甲,拆開就係本體,無需替換,佢唔學FAMk-II或者FAZZ咁出,唔通特登偷空部分零件再出一次百式改咩
alien133 發表於 29-1-2024 09:16 AM
嘩C兄你咁捉子虱就冇得好講啦,拆就梗係講齋拆啦,一雞兩味嗰種,應該叫“替換還原”,但FA百式改唔需要 ...

c兄明你講法 我都會咁玩 唔介意有偷色 卡口d窿位 係可以當2個設定玩
不過商家無話可拆甲(可能未講) d卡甲插甲位真係未知點佢點改
hong1971 發表於 31-1-2024 02:14 PM
c兄明你講法 我都會咁玩 唔介意有偷色 卡口d窿位 係可以當2個設定玩
不過商家無話可拆甲(可能未講) d卡甲 ...

參考Mk-II同EX-S條腿,外甲唔一定要靠本體卡位先可以組裝,靠裝甲本身前後夾都得嘛,所以一開頭我先話與其擔心冇得拆,不如擔心佢畀你拆但容易刮花漆面好過,KAS整嘢經常唔理可動同刮漆干涉,想玩無損最好雙入
你地唔洗太興奮, 完全無話出喎... 暫時....
「METAL ROBOT魂(Ka signature)」シリーズに
待望の「#フルアーマー百式改」登場。
2024.2.29 COMING SOON

https://x.com/t_features/status/1760469973141721317?s=20

老鬼最鍾意諗返以前,當年Fix一盒有齊所有形態自由轉換,依家……

定價貴咗我理解,但內容唔好縮水先得㗎
bigbigfriend 發表於 22-2-2024 03:42 PM
老鬼最鍾意諗返以前,當年Fix一盒有齊所有形態自由轉換,依家……

定價貴咗我理解,但內容唔好縮水先得㗎 ...

軟膠出油,啲角位唔銳,上色出界,低可動,以當年既價格一啲都唔平
eddiem249 發表於 22-2-2024 07:40 PM
軟膠出油,啲角位唔銳,上色出界,低可動,以當年既價格一啲都唔平

Fix 同 ggf 頭幾款產品d質素係反駁你對高價玩具既睇法
hong1971 發表於 23-2-2024 03:09 PM
Fix 同 ggf 頭幾款產品d質素係反駁你對高價玩具既睇法

講緊幾十年前啲GUNDAM FIX, 嗰啲先有得一盒玩具可以有幾個款
宜家新出既有呢種玩法咩?
eddiem249 發表於 23-2-2024 03:37 PM
講緊幾十年前啲GUNDAM FIX, 嗰啲先有得一盒玩具可以有幾個款
宜家新出既有呢種玩法咩? ...

唔使講可玩性 新產品吸引人買有可玩性先得 我係講佢d質素 膠面無處理 上油出界 印字模糊果d
hong1971 發表於 24-2-2024 12:59 PM
唔使講可玩性 新產品吸引人買有可玩性先得 我係講佢d質素 膠面無處理 上油出界 印字模糊果d ...

當年FIX全系列除咗GFFN、MC同自護3系睇得之外,全部都係泥膠一樣咁嘅質地,話係大型扭蛋已經俾面佢,今時今日唯有FW盒蛋延續呢種出品傳統,唔停產根本冇天理