Toysdaily 玩具日報

查看: 14519|回復: 62

[新品消息] 8月 魂限 METAL ROBOT魂(Ka signature) 全裝甲百式改 & 百式改

HJ介紹

哇, 過3萬YEN? 仲要拆唔到甲個喎! 同S高達幾乎同價? 納入 "挑戰粉絲的愛" 系列

好明顯我唔係根粉, PASS
呢隻我會入手, 唔知係唔係魂限呢?
熱狗OO 發表於 26-1-2024 11:32 AM
哇, 過3萬YEN? 仲要拆唔到甲個喎! 同S高達幾乎同價? 納入 "挑戰粉絲的愛" 系列

好明顯我唔係根粉, PASS  ...

3萬唔係講百式,係其他發賣品呀? 不過可能都差唔多價……
熱狗OO 發表於 26-1-2024 11:32 AM

好明顯我唔係根粉, PASS  ...

點可能拆唔到甲,量產百式改設計到咁,FA百式改拆唔到甲畀人插到暈啦,你擔心佢裝卸裝甲會刮花本體漆面好過,預佢3萬円買一隻唔穩陣,6萬買2盒,一隻上甲、一隻玩素體啦
Hawk 發表於 26-1-2024 12:21 PM
3萬唔係講百式,係其他發賣品呀? 不過可能都差唔多價……

係喎, 睇錯, 我要去驗眼先
alien133 發表於 26-1-2024 12:31 PM
點可能拆唔到甲,量產百式改設計到咁,FA百式改拆唔到甲畀人插到暈啦,你擔心佢裝卸裝甲會刮花本體漆面好 ...

你只可以預貴、折甲就無咩可能、最小你睇下ex-s
直接出metal build 啦,呢啲到喉唔到肺
勇者降臨 發表於 26-1-2024 10:51 PM
你只可以預貴、折甲就無咩可能、最小你睇下ex-s

點會啊C兄,你係唔係搵錯比較對象?FAZZ、FA-Mk II,EX-S都係拆甲喎,只係S本體不可變

KAS系列最擅長就係加甲,就連曾經流出開發概念圖嘅量產ν都有FA裝甲,我仲萬分期待ν FA裝甲商品化添
alien133 發表於 27-1-2024 09:10 AM
點會啊C兄,你係唔係搵錯比較對象?FAZZ、FA-Mk II,EX-S都係拆甲喎,只係S本體不可變

KAS系列最擅長就 ...

但此系列的EX-S冇得拆甲喎....
熱狗OO 發表於 27-1-2024 09:20 AM
但此系列的EX-S冇得拆甲喎....

拆到㗎,自己試下,EX-S就係S本體加甲,增裝部分全部拆得
alien133 發表於 27-1-2024 09:33 AM
拆到㗎,自己試下,EX-S就係S本體加甲,增裝部分全部拆得

在說METAL ROBOT魂Ka-色喎

我知設定上係拆到, 但MR魂ka色既EX-S係拆唔到, 我有喎

你係米講緊舊FIX版隻EX-S呀? 果隻係拆到呀, 我都有喎
熱狗OO 發表於 27-1-2024 10:43 AM

我知設定上係拆到, 但MR魂ka色既EX-S係拆唔到, 我有喎

再試下啦老友,100%拆到,而且係快卸結構冇上膠,佢若然一盒內補返個紅艙蓋同褲浪位,替換膝頭同背包,EX-S本身就可以還原S,唔使出多盒

呸! 物即係拆唔到囉!  發表於 27-1-2024 11:40 AM
熱狗OO 發表於 27-1-2024 10:43 AM

你係想講EX-S佢一盒入邊換唔翻S,而唔係拆唔到,FA百式要出冇理由還原唔到本體百式改啩,全部裝甲都係掛件,同FAMk-II一樣
alien133 發表於 27-1-2024 09:10 AM

KAS系列最擅長就 ...

就算設定上係可拆甲,但B社又點會咁好死,俾你拆甲還原番做百式改?否則佢點屈你買多隻百式改?
上次果隻量產型百式改都要16,500 円,今次起碼二萬円樓上,呢個銀碼九成九魂限見啦!