Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: genesicgaogaiga

[玩具報告] BANDAI PREMIUM 新玩法開箱片才可換件

garykuga 發表於 1-11-2023 09:03 PM
當年買隻合金魂新三一, 一直擺係度冇拆過, 約10年後搬屋時拆包裝掉盒, 點知一開盒成隻右手跌咗落嚟, 合金關 ...

唔好話十年,半年未夠都唔掂,我隻alphamax超人迪加一開盒隻左手就已經係斷,係大鋪買有單都冇撚用,代理唔會理,幾百蚊當跌咗,DIU都哂氣
genesicgaogaiga 發表於 1-11-2023 11:50 PM
In JP, if they have problem, they will send u back.
All companies are like this, never ask for VI ...

萬代俾d西客玩到怕啦應該。好多少少嘢就話要換啊。
genesicgaogaiga 發表於 1-11-2023 11:46 PM
No worry, I have planned to quit all BANDAI products. I buy toys for fun, not to prove that I am n ...

I think it's not the problem from Bandai, just the HK Branch Asshole fxxking idea ~
fallout8 發表於 1-11-2023 08:23 PM
笨大從來當港人係西客,笨大話:「你哋再嘈我就學老尾禁匠機入口香港 ...

繼續吹.....
transformers 發表於 2-11-2023 02:09 PM
繼續吹.....

樓主話會報消委會。
fallout8 發表於 2-11-2023 08:07 PM
樓主話會報消委會。

fallout8 發表於 2-11-2023 08:07 PM
樓主話會報消委會。

I have alrady asked Consumer council for opinion, will file official complaint if there is no progress
樓主, 依家件事搞成點? 呢單野要求客拍片一刀剪甘荒謬既事, 吾可以石沈大海~
依家萬代D嘢價錢就貴咗,質數就衰過以前,
根本呢D係次貨仲攞出嚟賣
Bandai is so full of shit when it comes to Customer Service and helping out their customers. The same goes for CCS Toys. The only two company that gave me good Customer Service and actually helped me are Threezero and Good Smile Company. I hope you got your problem fixed GGGG.

我在上個月 Tamashii 在 LCX 擺 POP UP 買咗個 EVA 初號機左腳腕郁唔到,影咗相連單俾佢地就得。只不過係要等佢地寄返來...好似話要三個月後...
denniskwong 發表於 1-11-2023 09:56 AM
以後買玩具, 要買定一堆精良既攝影器材, 遲d可能仲要有第3方人證證明先受理... ...

呢句笑左,最簡單,唔好買!
機主呢個 case 咁又真係花得幾礙眼, 我諗做 QC 班人應過係隻眼開隻閉, 出左廠先再算, 由得消費者同客服對碰, 到底公司內部發生咗乜事? 當中係咪有不可抗力因素?

我合金魂高迪安隻protestor 股關節有裂痕, 未有斷的跡象 , 唔影響把玩, 搽返啲指甲油補一補, 自己小心啲玩, 就咁算...

我仲有隻shf 龍珠力高對手臂, 根本緊到郁唔到, 簡直玩唔到, 就諗住自己解決, 拆出嚟磨一磨ball joint又好 , 上潤滑油有又好, 心急拆分上下身會好做啲, 點知扯爛埋個 ball joint 杯, 冇得救, 唉賠了夫人又折兵! 有後悔有啲問題唔應該自己解決 ! 越整越衰!

百載真純 發表於 25-3-2024 09:34 PM
機主呢個 case 咁又真係花得幾礙眼, 我諗做 QC 班人應過係隻眼開隻閉, 出左廠先再算, 由得消費者同客服對碰 ...

搽返啲指甲油補一補, 吾怕會加速裂開? 透明指甲油?  
hk大人 發表於 26-3-2024 09:24 AM
搽返啲指甲油補一補, 吾怕會加速裂開? 透明指甲油?

係呀, 透明指甲油, 個情況冇惡化跡象, 總算玩到. 但隻shf 力高就慘!