Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 2024年1月 METAL ROBOT魂<SIDE MS> RISING FREEDOM GUNDAM 飛昇自由高達

暫時唔覺眼呢兩間收訂

PS : 到賣街, 蒸粉應該又會平賣
tsang_20190721 發表於 6-10-2023 11:30 AM
暫時唔覺眼呢兩間收訂

PS : 到賣街, 蒸粉應該又會平賣

MR魂高達的主角機通常都唔會點插既, 都唔係喎, WING ZERO, 00R及脈衝都插得好兇狠, 尤其WING ZERO

睇真D, 呢次唔係魂限喎.....
熱狗OO 發表於 6-10-2023 10:31 AM
等埋訊鵝三巨頭既另外兩巨先

合謀定價haha...

剛見到蒸粉收士油訂, 銀碼係合謀訂價

不過轉頭又搵唔番
超樣衰,想走實戰但又唔放棄超級系裝備。啲新機想致敬F91但又不倫不類。產品一定係死貨中的死貨,送都冇人要
福田竟然認為兩部主角開訂會秒殺,佢邊到黎咁大信心......仲話兩部機配色係偏真實的兵器?咁之前果兩部真實配色嘅自由同正義又點解釋?
唔訂喇, 最主要因為唔係魂限; 而且都幾確認不是最終戰機體

熱狗OO 發表於 6-10-2023 02:49 PM
唔訂喇, 最主要因為唔係魂限; 而且都幾確認不是最終戰機體

然後最終戰拎返無印Freedom/Justice出來?
目前情報,後繼機/換背包既機會很高。
就等劇場版FREEDOM和JUSTICE仲有咩新既「神奇威能」未公開

我估FREEDOM和JUSTICE可以合體
sniperxp 發表於 6-10-2023 04:50 PM
然後最終戰拎返無印Freedom/Justice出來?

上面我物LINK左條YOUTUBE指出終戰機體會係換了背包的STRIKE FREEDOM及無正睪; 路人真都會轉機架, 改色的命運高達

此等操作物方便BANDAI極速出到MGEX及METAL BUILD再劏你班L樣一筆囉....

都岩架, 比我係BANDAI都咁做, 呢D濕鳩卡通兩個鐘主角唔轉機咁浪費? 下哇?
bunnyyau 發表於 6-10-2023 05:21 PM
目前情報,後繼機/換背包既機會很高。
就等劇場版FREEDOM和JUSTICE仲有咩新既「神奇威能」未公開

當水星的魔女兩架肥瘦高達都唔會合體, 我估BANDAI都仲係對懶係真實的高達合體定了紅線的, 至少今日黎講;

就唔好比較BUILD系列喇, 定位不同
如果劇場版有最終機體吸去焦點, 咁依家谷緊這兩部前期機, 到時會唔會謝晒?
go-go321 發表於 6-10-2023 06:33 PM
如果劇場版有最終機體吸去焦點, 咁依家谷緊這兩部前期機, 到時會唔會謝晒? ...

最終機體起碼遲依兩部幾個月出啦,到時B記都食左1,2陣水啦
「GUNDAM NEXT FUTURE〈EAST〉」展出

https://hobby.dengeki.com/news/2103338/

當沒出劇場版就可以……垃圾機。