Toysdaily 玩具日報

查看: 18892|回復: 99

[新品消息] 2024年1月 METAL ROBOT魂<SIDE MS> RISING FREEDOM GUNDAM 飛昇自由高達

METAL ROBOT魂 <SIDE MS> ライジングフリーダムガンダム
価格: 19,800円(税10%込) 18,000円(税抜)
一般店頭発売商品
発売日: 2024年01月

全高約140mm
材質: ABS、PVC、ダイキャスト製
セット内容
    ・本体
    ・交換用手首左右各3種
    ・ビームライフル
    ・ビームサーベル刃×2
    ・シールド
    ・シールドエフェクトA×2
    ・シールドエフェクトB
    ・アンテナ予備
    ・シールドジョイント一式
    ・スタンドジョイント一式
    ・ビームシールド×2
    ・ビームシールドマウントパーツ×2
    ・専用台座一式

https://youtu.be/c4hyXvtLAJ8?si=lQdVYuDtHSA5eNsj

https://tamashiiweb.com/item/14612/

睇下開幾多, 一千以下就支持下, 女送上門就食的基拉是本人最喜愛的高達主角之一, 要支持下。
無左浮游炮…,戰力大打折扣吧…
Mobile Suit Gundam SEED FREEDOM 3rd Trailer

https://youtu.be/WmOxELVTpSs?si=MKYLwe4bO-ovoLPc

好似仲弱左咁
Lau 發表於 5-10-2023 10:09 AM
無左浮游炮…,戰力大打折扣吧…

你咁樣講, 令我覺得可能是有後繼機出來, 改背包裝備在最終戰出之類
點解會去返第一代自由嘅級數?
識變形會勁過龍騎兵?
熱狗OO 發表於 5-10-2023 10:17 AM
你咁樣講, 令我覺得可能是有後繼機出來, 改背包裝備在最終戰出之類

但是電影就未必夠時間俾你這樣鋪排
go-go321 發表於 5-10-2023 11:03 AM
但是電影就未必夠時間俾你這樣鋪排

唔洗特別舖排, 估計自由都要打三場吧, 那最後一場直接出新裝備便可, 唔係轉機, 只係轉背包
見佢飛無左紅色的粒子可能劇場版的機體無得用核能
好普通,平平無奇,無新鮮感
antohny01087 發表於 5-10-2023 11:56 AM
好普通,平平無奇,無新鮮感

D機設係好L求Q其

暫時睇應該係臭作無誤的了, 是但屈一個新勢力整幾場打戲賣玩具的呃錢之作
果堆敵機的口味重到呢, 我說會是臭作, 你睇PV中某機體起飛果下, 廿年後都仲係維持超人跳躍式喎? 好L柒囉!

睇番同是福田主理的CYBER FORMULA, 點解會成為經典, 其中原因是後續作是不斷跟觀眾的年齡層成長, 由起初的無厘頭揸車冒險形式去到後期成為參考現實F1的競運片種, 人設及機設都成熟向了, 咁先得架嘛!

喂D觀眾係大晒架喇, 呃細路你搵第二套高達好無?

呃錢黎講畫質似有些微誠意, 由太空戰士睇開的我會睇既, 但有定心理準備係臭作囉
我都期待新故事 但改到原故事個機設史咁怪? 第一代與第二代之間無時間開發呢隻1.5代機體喎 仲要加變形系統? 咁即係又有2.5代既變形機
高達有無變形我就無反對 不過呢隻就麻麻
go-go321 發表於 5-10-2023 11:01 AM
點解會去返第一代自由嘅級數?
識變形會勁過龍騎兵?

第一代自由型好多,我食回頭草,買返自由好過
唔明點解搞到變左 wing …
又係 趴低 變形,個盾又係可以飛出去 …
技窮?定 橋唔怕舊?