Toysdaily 玩具日報

[新品消息] Carbotix合金 shin getter one 真三一萬能俠 1號

iceball 發表於 13-11-2023 01:50 AM
個款唔掂拍埋老仟同MB爭半班,由其關節做得好肉酸

等佢官圖出再決定點先!咁到咁大隻,隻手關節真係唔應該會咁
官方出左圖,睇完都係諗諗先

估唔到係crossover Moshow

好過支CS個隻 9萬倍  發表於 15-11-2023 06:11 PM
kennethli 發表於 15-11-2023 05:26 PM
估唔到係crossover Moshow

官圖d燈好光,實物唔知有冇咁勁....
哈! 點講呢? 造型好簡潔,冇乜刻線,但對腳睇落就有啲肥同粗,大小腿比例1:1既? 手㬹關節睇落係拉出增加可動所以長咗,睇下有冇ytube片再算
Hawk 發表於 15-11-2023 06:04 PM
哈! 點講呢? 造型好簡潔,冇乜刻線,但對腳睇落就有啲肥同粗,大小腿比例1:1既? 手㬹關節睇落係拉出增加 ...

CHING 心水清   比例好多地方出問題 ,手㬹關節 其實唔應訪咁做 ,第一眼以經接受唔到 ,腳比例亂來 ,心口不跟原著起晒角!
睇落身材比例好似錯錯地,個頭好大,條腰係咪加長咗?
喺還原細節之下又唔還原身材,同動畫一d都唔似
同埋都見唔少人質疑佢到底做唔做到正常跪姿,而家明顯唔係前踢嚟
E。。。。睇真D同老翻廠cross。。。咁可以pass
原本想訂佢唔訂千記嘅新版,睇多啲圖都係覺得千記造型靚好多????呢隻有好多位都講唔出嘅奇怪….唔通係廠造型嘅問題
fatbean 發表於 15-11-2023 09:27 PM
原本想訂佢唔訂千記嘅新版,睇多啲圖都係覺得千記造型靚好多????呢隻有好多位都講唔出嘅奇怪….唔通係廠造 ...

睇下千記個曱甴肚,呢隻仲怪.........
早乙女Getter 發表於 15-11-2023 08:24 PM
CHING 心水清   比例好多地方出問題 ,手㬹關節 其實唔應訪咁做 ,第一眼以經接受唔到 ,腳比例亂來 ,心 ...

MB同Bliway都係整得個手㬹太"突出",CCS果個位就過渡得幾自然
依隻CARBOTIX真三一身形咁怪雞, 真係要出奇價格先會考慮
fatbean 發表於 15-11-2023 09:27 PM
原本想訂佢唔訂千記嘅新版,睇多啲圖都係覺得千記造型靚好多????呢隻有好多位都講唔出嘅奇怪….唔通係廠造 ...

千記果隻係得個頭叫靚仔D,可惜買初版果陣佢冇上色,膠到震,而家又上色"新"版,唔會再入啦...就算唔買BLIWAY呢隻,都留QUOTA玩其他角色好過
簡潔得黎都靚,覺得比例做得太岩得制,頭細橫膊頭無曬,官圖又得5張無咩吸引
我覺得都OK呀。個水桶腰好圓潤簡潔,係心口有「少少」唔跟原著,都可以接受。

我屋企的所有真三一都係魔改,有D小改有D好似EX合金咁大改。次世代合金玩具我唔覺市場上有另外一隻做到Blitzway呢隻咁wor。所以入手機會高,睇埋幾錢先。

至於MOSHOW Toys,雖然大陸好多無恥嘅山寨廠同KO產品,但呢間MOSHOW唔係得一條「先祖效應」product line咩?So far 呢條IP係原創wor,產品仲造得好出色。係唔係有師兄知道佢另有侵權前科?