Toysdaily 玩具日報

[新品消息] Carbotix合金 shin getter one 真三一萬能俠 1號

馬仔 發表於 6-11-2023 09:45 PM
應該係最終大絕,咩Sun Shine………有個球體個招。

Stoner sunshine / 烈光太陽彈
kennethli 發表於 6-11-2023 06:20 PM
搞到我想放左CCS TOYS 嗰隻...

哩隻根本垃圾黎
D700 發表於 7-11-2023 12:10 PM
哩隻根本垃圾黎

你咁講就唔啱啦,如果嗰隻係垃圾,咁MB嗰隻公認廢嘅咪連屎都不如?
到底今年是蓋特元年嗎???一直出一直出,小改而已,也沒有大變動或是出其他機器人,蓋特的反派一直都沒有出過~~!!倒底何時會盼到~~??
hinaoi 發表於 7-11-2023 12:20 PM
你咁講就唔啱啦,如果嗰隻係垃圾,咁MB嗰隻公認廢嘅咪連屎都不如? ...

MB的確股關節太弱,整體咁我又覺得MB好過ccst個隻

近年真三一合金成品有︰Bandai、CCS、千值、5Pro Carbotix。有無數漏?

千值隻(第一版)又貴又細又有關節問題又無燈
Bandai又貴(原價)又無gimmick對翼又古怪,食老本。
CCS又大隻又多合金關節又OK又發光,睇埋價錢其實性價比好高,點解會係垃圾呢? 但個地台就廢啲。
至於5Pro Carbotix應該已經係最接近原著水桶版,又發光又有個靚仔地台。但幾肯定會最貴。
p.s. Carbotix隻帝皇造型我麻麻地又無特別所以我無入,呢隻好中,入嘅機會高

ToyKnife 發表於 7-11-2023 02:41 PM
近年真三一合金成品有︰Bandai、CCS、千值、5Pro Carbotix。有無數漏?

千值隻(第一版)又貴又細又有關節問 ...

千值隻(第一版)又貴又細又有關節問題又無燈 [原本底色響動漫節display 出來係電鍍色,實際出來係原色膠,昆人。]
Bandai又貴(原價)又無gimmick對翼又古怪,食老本。[腳俾虛位太大,導致如鬆一般]
CCS又大隻又多合金關節又OK又發光,睇埋價錢其實性價比好高,點解會係垃圾呢? 但個地台就廢啲。[底色隻紅唔太靚,金屬色會更好。]
至於5Pro Carbotix應該已經係最接近原著水桶版,又發光又有個靚仔地台。但幾肯定會最貴。[暫時睇唔錯,但價錢會決定購買慾。]
p.s. Carbotix隻帝皇造型我麻麻地又無特別所以我無入,呢隻好中,入嘅機會高 [無記錯呢隻都好貴下同大隻,要睇現貨先知勝價比。]

真的越後面廠家出越有心,反觀元老級的老貨一直再版了無新意。  發表於 8-11-2023 08:57 AM
呢隻觀望中,幾有興趣。
ToyKnife 發表於 7-11-2023 02:41 PM

千值隻(第一版)又貴又細又有關節問 ...

Sky x studio 同 pose+ 都可能會出(不過唔知算唔算「近」年)
數漏左隻3zero營養不良版真三一。
如果ccst係垃圾,老千果隻就係廢物,因為垃圾都有循環價值,廢物就純粹係廢物
本來覺得個樣不甚了了, 但識著燈又OK番少少

CCSTOYS玩性及性價比可以, 我無買係因為個樣實物唔得, 魔改到無左原著味, 而且隻紅色好膠

若然係BANDAI版的外形比例+CCSTOYS的SIZE及著燈+千值版的可動性的話就完美

即我心目中至今仍未有一款真三一最岩我胃口, 就繼續觀察下呢隻野點樣;

大都係緊要, 呢隻似乎與1/144高達同比例, 睇番設定真三一係55米, 還原到機戰場面
Vince 發表於 7-11-2023 09:05 PM
Sky x studio 同 pose+ 都可能會出(不過唔知算唔算「近」年)

係喎~! 可能暫時計有schedule出嘅囉
fallout8 發表於 7-11-2023 09:14 PM
數漏左隻3zero營養不良版真三一。

OH right~! 完全忘記了。ThreeZero仲要有兩隻色~!
咁真係好多真三一。。。。。。
ToyKnife 發表於 8-11-2023 10:28 AM
OH right~! 完全忘記了。ThreeZero仲要有兩隻色~!
咁真係好多真三一。。。。。。 ...

Threezero嗰隻已經肉酸到無人提haha