Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 2月 魂限「METAL BUILD」KÄMPFER 京寶凡

eric 發表於 4-10-2023 06:43 AM
淨係睇今次孤仔收千五訂。就知乜事丫

其實一直有點好奇,就今次京寶芃為例,睇佢FB差不多16x個留言,計你150個留言係”訂一”,日魂每個account只能訂二,咁佢咪有7、80個account去訂?依家仲要秒缺,佢點樣可以保証比到咁多貨客戶?就算外判出面啲艇仔去搶都沒可能個個搶到,仲有佢都要比艇仔費、運費,但佢開訂個價又唔係貴笨大定價好多,難道真係有後台同笨大直接攞貨?
bigbigfriend 發表於 4-10-2023 08:16 AM
其實一直有點好奇,就今次京寶芃為例,睇佢FB差不多16x個留言,計你150個留言係”訂一”,日魂每個accoun ...

睇留言最多檔睇人氣, 同有冇貨無關, PM左叫你入數先計+1
純9估不喜勿插,其實什麼港版日版火星版,個分別咪又係張貼紙,反正都係同一間大陸廠出,依家係暈限放幾十盒做個樣俾你地搶,其他咪經後門放俾大鋪加幾百賣lor,不過佢哋咁做都有好處,就真係防止到有外人用bot去搶曬d貨,叫做益返自己友去賺錢同自己控制返個炒價,依家正價加幾百就一定訂到貨,對用家未嘗唔係一件好事。
fallout8 發表於 4-10-2023 09:10 AM
純9估不喜勿插,其實什麼港版日版火星版,個分別咪又係張貼紙,反正都係同一間大陸廠出,依家係暈限放幾十 ...

雖然師兄你9估,但咁諗我覺得較正路,我唔係好信啲大舖同啲玩家一樣坐定定喺電腦前面等X時59分59秒一齊F5……
bigbigfriend 發表於 4-10-2023 08:16 AM
其實一直有點好奇,就今次京寶芃為例,睇佢FB差不多16x個留言,計你150個留言係”訂一”,日魂每個accoun ...

行魂一人2隻....日魂一人6隻~~天意都係日魂一人6隻~~另外留言寫”訂一係冇用~~pm留言他們再回你入數先算係。

portable1219 發表於 4-10-2023 09:46 AM
行魂一人2隻....日魂一人6隻~~天意都係日魂一人6隻~~另外留言寫”訂一係冇用~~pm留言他們再回你入數先算係 ...

咁真係唔知,未試過喺佢FB留言訂嘢,之前見過佢地如果full咗會出post話截,甚至刪post

我自從疫情開始用facebook pm孤訂,再網上銀行過數,一直到現在,今次我也是這樣訂了metal build京寶凡  發表於 4-10-2023 08:59 PM
bigbigfriend 發表於 4-10-2023 09:55 AM
咁真係唔知,未試過喺佢FB留言訂嘢,之前見過佢地如果full咗會出post話截,甚至刪post ...

港魂次次放入箱比錢就售完~~依家直接孤仔算了°
請問係咪只有孤仔開訂

不是, 但得佢係開2.4K樓下及可訂兩隻  發表於 4-10-2023 10:56 AM

佢有佢方法, 好似12月隻夜鶯都係得佢有
熱狗OO 發表於 4-10-2023 10:55 AM

所以就係好奇甚麽方法,唔講數量,只講價錢,我假設佢地都係喺電腦面前一齊F5,港魂2190,日魂39600yen(計你5.3算即係2100),佢開2399,只係一盒賺300咁小?都未計運費、艇仔費……我覺得做生意來講唔合理
bigbigfriend 發表於 4-10-2023 11:24 AM
所以就係好奇甚麽方法,唔講數量,只講價錢,我假設佢地都係喺電腦面前一齊F5,港魂2190,日魂39600yen( ...

所以真係唔好做天真嬌,覺得d大鋪加五百賣係良心價蝕住賣俾你,依個世界無人會做蝕本生意。
熱狗OO 發表於 4-10-2023 10:55 AM

LuLuToys都好似有開夜鶯
bigbigfriend 發表於 4-10-2023 11:24 AM
所以就係好奇甚麽方法,唔講數量,只講價錢,我假設佢地都係喺電腦面前一齊F5,港魂2190,日魂39600yen( ...

如果係一齊F5就梗係呢個價
但如果係"攞"貨,就唔係呢個價
開得訂姐係證明有穩定貨源,你唔見依家D舖魂展開訂
chlycab 發表於 4-10-2023 12:43 PM
如果係一齊F5就梗係呢個價
但如果係"攞"貨,就唔係呢個價
開得訂姐係證明有穩定貨源,你唔見依家 ...

所以就好似我之前所講,我相信有渠道笨大直接供貨比佢哋…..