Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 2023年11月 SHF 超級撒亞人孫悟空 -傳說的超級撒亞人-

今日好多鋪開左訂但秒殺完訂
yugi 發表於 5-6-2023 12:12 PM
可能係我錯過左, 杜拉格斯後呢隻幾間大鋪好似唔敢開訂

小弟呢幾日都睇到實D大鋪官網+FB,真係唔覺有鋪頭開訂,其實唔止SHF杜拉格斯,MR魂Z高達3號機一樣搶到爆哂訂,要留意MR魂Z高達3號機係魂限貨,一樣係咁,呢排個玩具市場好似有D唔尋常!
訂都冇得訂,到時又要食炒價
acefung2012 發表於 6-6-2023 07:54 PM
訂都冇得訂,到時又要食炒價

根據經驗,你等得就有超特價,尤其係主角
又唔係魂限,通販實會不斷復刻,到時一定有特價,不過最緊要係咪急住要玩啫

隻30週年又咩黎架,大佬,上年sdcc先出左隻會場界王拳藍髮。
loikaleong 發表於 18-6-2023 07:57 PM
隻30週年又咩黎架,大佬,上年sdcc先出左隻會場界王拳藍髮。

日本國內仲未出過,所以今次可以話係日版
個盒應該會唔同
至於顏色同配件有冇唔同就要等公佈
兩蚊 發表於 19-6-2023 08:14 AM
日本國內仲未出過,所以今次可以話係日版
個盒應該會唔同
至於顏色同配件有冇唔同就要等公佈 ...

真係買會場版都買到人都癲
loikaleong 發表於 19-6-2023 08:17 AM
真係買會場版都買到人都癲

都幾on9下,1年出5-6隻特別色,貴又貴過人,又唔想儲哂2隻
龍珠SHF 過半都係魂限 (曾經成條line 都係魂限)
魂限係講明限量生產唔會再販
好多新手就要食炒價去買啲舊figure

又因為咁, 每年都會出現會場限定
改色, 少件配件or 多件配件 (總之有少少唔同因為講過唔會再販)
對新手嚟講就係入手好時機

不過其實都有唔少會場限定係有用新模
1. 藍衫少年悟空
2. 悟空 自在極意 兆
3. 界王拳SSGSS悟空 (左拼右拼咁)
4. 超2悟空
5. 嚟緊會出嘅拿迪斯
兩蚊 發表於 19-6-2023 11:14 PM
龍珠SHF 過半都係魂限 (曾經成條line 都係魂限)
魂限係講明限量生產唔會再販
好多新手就要食炒價去買啲舊fi ...

但今次入手方式可能唔同,斷估有機會係先買V Jump七月號,再攞入面張應募劵「抽獎」,抽中先買得到,如果真係咁就難搞。
小弟都知SHF 龍珠曾經成條line都係魂限,完全唔明當年點解會搞到咁?
佢寫「応募者全員」所以有機會係人人有份

我見有舖頭都開咗訂
我估呢隻唔難入
THOUTHER 發表於 20-6-2023 11:46 PM
但今次入手方式可能唔同,斷估有機會係先買V Jump七月號,再攞入面張應募劵「抽獎」,抽中先買得到,如果 ...

當年開始個個等減價先買
雀班悟飯變哂死貨(好似曾經100蚊有找?)
所以笨大索性將成條line 變魂限止蝕
兩蚊 發表於 21-6-2023 10:53 AM
當年開始個個等減價先買
雀班悟飯變哂死貨(好似曾經100蚊有找?)
所以笨大索性將成條line 變魂限止蝕 ...

當年悟空悟飯死因都係隻眼的黑色線及點, 悟空之後出sdcc隻眼正常翻大把人搶, 但笨大永遠唔會覺得問題係自己隻野出得差