Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 10月 魂限 METAL BUILD DRAGON SCALE 聖戰士雪霸

魂限的話點都會試下搶一隻
但隻翼個關節,會唔會好似HI-NU咁,又魂限對翼同個盾......
熱狗OO 發表於 8-6-2023 09:15 PM
係唔差, 就只係唔差囉.

二千蚊喎, 二千蚊就只係咁又好似唔夠喎我覺得喇, 你睇人地CCTOY隻帝皇鐵2號千七 ...

你講得對,用同價錢買ccstoys既魔裝機神更抵, 不過呢隻暫時得佢出,有愛就只有沖。

唔太愛就等第二間出。
馬仔 發表於 9-6-2023 12:24 PM
你講得對,用同價錢買ccstoys既魔裝機神更抵, 不過呢隻暫時得佢出,有愛就只有沖。

唔太愛就等第二間出 ...

不過個港魂定價成7算,幾唔吸引
一樣係秒定,都定到一隻。
口裡說不,身體卻很老實,秒殺。
定唔到港魂,叫個日本朋友搭單幫我訂2隻
04分入 缺貨了

01分我定完都缺貨............
今次港魂訂價乜事高咁多?睇下萬代天貓店訂價幾乎同匯率持平!雖然兩邊我都訂唔到。。。
見你地話秒殺後, D玩具舖全部開訂都平過千九喎, 即係平過秒殺價

係咩玩法呀? 即係F5黨都係玩具舖?

聖戰士只係日本仔先會迷,你地睇下隻METAL ROBOT魂翼霸,個價由出貨一刻插到依家,更何況依隻MB膝關節同腳爪比例都有問題(好似有兩個膝頭),造型唔見比R魂突出好多
熱狗OO 發表於 9-6-2023 03:58 PM
見你地話秒殺後, D玩具舖全部開訂都平過千九喎, 即係平過秒殺價

係咩玩法呀? 即係F5黨都係玩具舖?  ...

因為港魂價超過日魂太多,日魂賣30000円唔到。
wiswis 發表於 9-6-2023 04:07 PM
聖戰士只係日本仔先會迷,你地睇下隻METAL ROBOT魂翼霸,個價由出貨一刻插到依家,更何況依隻MB膝關節同腳 ...

我應該係此版內極少數睇晒TV版及OVA版的人士之一, 但我唔算係FANS

富野牛油貴的崩壞劇本其實在聖戰士時已經黎料, 不過病未發作得太勁果時的劇本仍可以

MR魂翼霸我無買, 係抵既, 但我有舊R魂, 對番MR魂的動作係做到9成, 兼完全變型, 實在無動力整多隻

R魂雪霸我都有, 其可動性不甚了了 (翼霸可動性竟然好得多) 固此對是次MB心態極保留
掛住4點鐘隻蟹沙都唔記得左佢,等現貨一段時間可會仲好。
熱狗OO 發表於 9-6-2023 04:18 PM
我應該係此版內極少數睇晒TV版及OVA版的人士之一, 但我唔算係FANS

富野牛油貴的崩壞劇本其實在聖戰士時 ...

肯定的是若非機戰, 聖戰士係幾乎唔會有機會再出到產品, 或銷量起碼無2/3

但機戰魂都已經消散, 新一代無人打, 話係老人game, 死未? 講媽劇亭日本仔係亞洲族群最高但仍輸俾美帝幾光年

我地呢批入門廢老可能係最後一代會買80's機設的了