Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] 魔術師的玩具2022

Lawchee 發表於 13-5-2023 10:20 PM
讓我七月時弄個半年總結湊下熱鬧先。

我怕中毒,應該唔敢睇。

師兄加油!
nela 發表於 13-5-2023 09:49 PM
很久不見,原來已遠去現在地方大咗,penthouse/車房/地庫可以點display figure都得
好耐無用成10分鐘睇一 ...

其實有一隻HT:

舊年離港前最後行迪士尼,見到這一隻荷蘭仔豬豬,諗起家裡既然已有杜比版、有加菲版,冇理由欠一隻荷蘭仔。雖然呢隻係far home版,唔係no way版,總好過冇,於是就帶佢返屋企~~~

不過呢隻冇乜特別......唔係話佢差,甚至幾好添。而係HT一直都保持呢一個水準,所以冇提
Garycharm 發表於 13-5-2023 08:02 PM
Three zero 加里昂
好好玩、好抵玩。惟一問題係拆腳(分體)相當麻煩,甚至易爛。如果你依家至去買,買咗 ...

講開魔改,記得第一隻接觸到既魔改機械人應該係佐藤既EX三一,當年覺得佢可以將隻好薯既機設變成一隻好型既機械人好神奇,但係我當時都算係原著派,對魔改唔太感冒。
不過近年被一大堆魔改玩具洗腦後,我發覺自己口味已經改變左,對住d忠於原著既玩具我反而提唔起意慾去講買...
Garycharm 發表於 14-5-2023 03:51 AM
我怕中毒,應該唔敢睇。

師兄加油!

就算少左機會買玩具都可以上來吹下水,正所謂睇左當玩左,一樣好開心
hK咁好点解要移民啊??何必了!去canada做3等公民
C兄 去左加國邊到?
我讀書時都係加國,買玩具當然冇香港咁方便,但應該未至於乜都冇。另外,美玩一定大把你玩,eg 星戰、TF 果 d 啦。同埋可以搵下有冇 comic store … 佢地有時都會賣下玩具。
另外,現在網購方便左咁多,點會冇玩具買呢。
Anyway, c兄 加油。
哈哈其實要揾實有玩具店,而且唔一定會貴d.
不過我就用1999同HLJ,直接寄到屋企.
fallout8 發表於 14-5-2023 07:59 AM
講開魔改,記得第一隻接觸到既魔改機械人應該係佐藤既EX三一,當年覺得佢可以將隻好薯既機設變成一隻好型 ...

魔改除咗睇自己喜好,亦會睇當時心情。冇絕對標準。
覺得佢靚、自己又有閒錢就買。過一排口味唔同咗鍾意番原著本都唔出奇。
Vince 發表於 14-5-2023 10:03 AM
C兄 去左加國邊到?
我讀書時都係加國,買玩具當然冇香港咁方便,但應該未至於乜都冇。另外,美玩一定大把 ...

Vince,facebook add我傾吖,保持聯絡。

Add 左  發表於 14-5-2023 04:15 PM
fallout8 發表於 14-5-2023 08:50 AM
就算少左機會買玩具都可以上來吹下水,正所謂睇左當玩左,一樣好開心 ...

唔喇,出埋呢兩個post,睇下大家留言,我就會消失。
Gundam6j 發表於 14-5-2023 10:43 AM
哈哈其實要揾實有玩具店,而且唔一定會貴d.
不過我就用1999同HLJ,直接寄到屋企. ...

呢度都買到玩具,不過同香港完全兩回事。剩係到貨時間遲你哋三四個月都冇癮啦~~
大丈夫 發表於 14-5-2023 09:55 AM
hK咁好点解要移民啊??何必了!去canada做3等公民

我去咗加拿大,完全感受唔到乜嘢二等三等公民,有時我覺得華人仲幾惡添。
我反而要不斷提醒自己,既然係想加入人哋地方,要更尊重他人。

唔好強用自己眼光、習慣、氣燄,要人哋改變去遷就自己。
Garycharm 發表於 14-5-2023 03:04 PM
唔喇,出埋呢兩個post,睇下大家留言,我就會消失。

oh...再見,魔術師大大,你既相都好靚我都好鐘意睇,多謝你
Garycharm 發表於 14-5-2023 03:10 PM
我去咗加拿大,完全感受唔到乜嘢二等三等公民,有時我覺得華人仲幾惡添。
我反而要不斷提醒自己,既然係 ...

如果多倫多那邊會大塞車,師兄保重了。

其實喺香港都一樣要戒玩具,無位

HT 既係 sideshow 訂都唔係問題, 有D仲易過係 HT買, 只係無得上廿樓睇實辦啫.

其他既robot/合金 1999/ Ami / HLJ 訂都易. 係耐D同貴D

不過係外地生活應該不同於香港, 也尊重你既選擇. 加油!