Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 11月 魂限「METAL BUILD」驚爆危機 LAEVATEIN專用 XL-3 緊急展開 SET

25000YEN仲要全膠.........

港魂
METAL BUILD XL-3 BOOSTER FOR LAEVATEIN OPTION SET
https://p-bandai.com/hk/item/N2693444001001

日版街價又一次平過港魂。
s0014028 發表於 18-5-2023 06:20 PM
日版街價又一次平過港魂。

證明果幾個大莊都唔睇好依隻野。
fallout8 發表於 18-5-2023 06:37 PM

始終驚爆系列同機戰SRX一樣都係較少眾認識又會買嘅野,同M9一樣港魂會有都已經難得(雖然都係打算買日版)。
官方沒有提到股關節是否有改良,就算喜歡都係等現貨出了才決定是否買入。
ballj 發表於 18-5-2023 10:52 AM
想問最舊果隻LAEVATEIN係咪都用到?

官方說明:
與已上市的「METAL BUILD LAEVATEIN」、「METAL BUILD LAEVATEIN Ver.IV」以及和本商品同時開放訂購的「METAL BUILD LAEVATEIN ARBALEST REFERENCE」組合,即可重現最終決戰的雄姿。
fallout8 發表於 18-5-2023 06:37 PM

真係? 同¥跌有冇關呢?
waynex5 發表於 18-5-2023 10:52 PM
官方說明:
與已上市的「METAL BUILD LAEVATEIN」、「METAL BUILD LAEVATEIN Ver.IV」以及和本商品同時開 ...

2018年版兩邊下背甲有個孔, 2014年版就冇, 所以2014版可能裝唔到背翼
wiswis 發表於 19-5-2023 12:52 PM
2018年版兩邊下背甲有個孔, 2014年版就冇, 所以2014版可能裝唔到背翼

官圖除左有藍色版仲有齊兩隻新舊版既展示,我諗佢show得出嚟就裝到
果然係冷門嘢好容易就訂到
wwwkcc 發表於 19-5-2023 03:12 PM
果然係冷門嘢好容易就訂到

台灣的PB是秒殺喔...
「TAMASHII NATIONS WORLD TOUR TOKYO」展出

https://hobby.dengeki.com/event/1945691/

stonekeung01 發表於 18-7-2023 12:48 AM
https://twitter.com/t_features/status/1680891677899390976?s=46&t=er7bjrVsfl0uaagIF8aTLw
...

Bandai 不如向美軍拿奶臣以Top Gun名義出Metal Build F18喇。