Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] Live 開箱 Metal Structure 解體匠機 Sazabi 沙撒比

nela 發表於 28-12-2022 11:19 AM
2ND 這問題, 我估因上身和Backpack 太重, 所以display用架會好D

我唔敢冇架就咁放係度,超驚
熱狗OO 發表於 28-12-2022 11:39 AM
上班中, 回家一定睇, 絕對係屬於睇左當買左系列, 仲貴過去一次日本旅行真心買唔落

上過朗豪坊看實物就非常 ...

企到嘅但超驚隨時反,真心貴,正價出就合理
fallout8 發表於 28-12-2022 12:09 PM
兩皮幾野夠買十隻Metal Build, 如果唔計果d咩咩限定版或改色機體,應該可儲齊所有高達機體。 ...

買十隻Metal Build就應該夠,儲齊所有高達機體就難啲
lydiamomo0903 發表於 28-12-2022 01:39 PM
老實說。如果成型色發的好。我現在喜歡成型色,
全塗裝的玩具很容易褪色⋯不利於收藏。這又這麼貴。 ...

都係,不過上啲光油會唔會好啲?定容易變黃?
nela 發表於 28-12-2022 04:24 PM
中午上過siu man 秘密機地...正正門口放左2盒 ....個盒大到58" TV咁 ... 現貨22xxx

車我嘅司機哥哥問我係咪電視嚟
chsimon 發表於 28-12-2022 08:13 PM
一句講晒
樓主是有錢X

師兄打多咗兩畫,係冇錢啦
fallout8 發表於 28-12-2022 09:12 PM
一路睇片一路替師兄擔心,隻沙鴨肶條腰好似唔多夠力,一個唔小心隻野向後跌...隨時gg ...

我一路開一路驚,除驚前面隻野腰折,又驚唔小心撞到後面啲燈同電話
clpcmt 發表於 28-12-2022 09:24 PM
企到嘅但超驚隨時反,真心貴,正價出就合理

跌住叫睇完, 見你裝得非常辛苦, 拚晒上去都已經兩過幾鐘, 開甲模式都未玩

只係企都好勉強, 擺POSE會是另一番戰鬥
謝謝師兄開箱分享,辛苦晒,見到隻沙煞比因為上身太重容易抝後,每次見師兄一鬆手行開,也為師兄緊張起來
我也沒有匠機的Nu,但之前信和商場的最頂樓的一間店舖(商場樓層,不是商業樓層),長期display 解體匠機Nu,望落去好像不太膠,但純粹感覺,可能因為那Nu的白色比較容易控制,所以出來效果比較好
神物開箱, 辛苦哂師兄, 睇咗當買咗~~~
感謝師兄開箱分享,睇左已經滿足~
之前隻nu睇實物隻白色我已經覺得好膠,沙比有沒呢個問題呢...
熱狗OO 發表於 28-12-2022 10:01 PM
跌住叫睇完, 見你裝得非常辛苦, 拚晒上去都已經兩過幾鐘, 開甲模式都未玩

只係企都好勉強, 擺POSE會是另 ...

你講晒我嘅辛酸XD,開完之後如果赤赤痛。
擺post又真係另一個可以用你好多時間同心機,嗰晚開完已經攰到冇力擺,琴晚先至將佢擺好少少
mpp025 發表於 29-12-2022 01:07 AM
謝謝師兄開箱分享,辛苦晒,見到隻沙煞比因為上身太重容易抝後,每次見師兄一鬆手行開,也為師兄緊張起來
...

我都心驚驚,所以都唔夠膽完全走得太開。呢隻俾我感覺都幾膠,唯一失望嘅地方
samwkwhk 發表於 29-12-2022 08:28 AM
神物開箱, 辛苦哂師兄, 睇咗當買咗~~~

多謝支持,依家要考慮另一個難題就係搵一個好嘅展示箱
潔白紙巾 發表於 29-12-2022 11:43 AM
感謝師兄開箱分享,睇左已經滿足~
之前隻nu睇實物隻白色我已經覺得好膠,沙比有沒呢個問題呢... ...

我冇見過,所以冇比較,不過呢隻俾我感覺唔係好膠,係超膠