Toysdaily 玩具日報

查看: 8782|回復: 55

[玩具報告] Live 開箱 Metal Structure 解體匠機 Sazabi 沙撒比

兩個半小時嘅即時開箱,感覺只有一個字「好攰」!請多多like同subscribe支持一吓!
利申:呢一隻係我第一隻解體匠機,冇買之前隻Nu,所以冇得比較。

第一個問題想問嘅係,係咪唔會噴油?成個身體都好似做緊用咗原本塑膠嘅紅色,完全唔覺有噴油上去。之前隻Nu係咪都係咁樣?

第二個問題,之前前隻Nu膝關節及腰關節係咪都係咁弱?玩嘅途中多次自動向後咬腰!

今次代理策略好成功,成功利用飢餓行銷令大家要俾一個比較高嘅價錢。雖然整體感覺係唔錯,但唔值得咁貴,加上上面嗰兩個問題,我覺得如果用咁嘅價錢應該可以做得更加好,如果大家有時間去睇我下面兩個半鐘頭嘅開箱,你會發現手指經常跌落,呢個係第三個問題,不過係一個小嘅問題。成隻重4kg,不過有好幾個地方都做得比較薄,搞到我都唔夠膽太大力打開佢哋。

講咗咁多唔好嘅地方,講返啲好嘅地方。成隻有好多唔同嘅機關同細節,噴射器內部由得好靚,漸變嘅電鍍紫色真係贏晒所有Metal Build,支槍同盾牌做得好靚(除咗個盾塑膠紅色之外),有好多隱藏細節同埋機關。

由於大部份都係已經一早切好咗,所以可以玩嘅部份其實都唔多,到現在都仲好困擾我嘅始終都係第一個問題,係咪個身體嘅紅色真係冇噴色?有冇其他師兄可以幫手解答?

記得隻 nu 本來都有 d 興趣,亦訂左,點知大 cut 單,一出就炒過萬。真心「唔夠愛」。
D 隻 鴨比,一出已經知勁貴。我選擇放棄一棵樹,要個草堆。

謝c兄 分享。
感謝影片分享。太大了。有愛也沒位放
謝謝 師兄分享. 開箱都用2個幾鐘. 神物睇咗當買咗.
2ND 這問題, 我估因上身和Backpack 太重, 所以display用架會好D
上班中, 回家一定睇, 絕對係屬於睇左當買左系列, 仲貴過去一次日本旅行真心買唔落

上過朗豪坊看實物就非常懷疑隻野係靠自己企唔到, 看你留言似乎真係, 怪不得官圖無一張係無支架托住
如果我係住向二千尺豪宅的話,隻沙鴨肶放係廳做鎮屋之寶一定好正,問題係現實世界我係住向...

謝師兄開箱片,又係今晚放工睇
Vince 發表於 28-12-2022 09:44 AM
記得隻 nu 本來都有 d 興趣,亦訂左,點知大 cut 單,一出就炒過萬。真心「唔夠愛」。
D 隻 鴨比,一出已經 ...

兩皮幾野夠買十隻Metal Build, 如果唔計果d咩咩限定版或改色機體,應該可儲齊所有高達機體。
老實說。如果成型色發的好。我現在喜歡成型色,
全塗裝的玩具很容易褪色⋯不利於收藏。這又這麼貴。
中午上過siu man 秘密機地...正正門口放左2盒 ....個盒大到58" TV咁 ... 現貨22xxx
一句講晒
樓主是有錢X
一路睇片一路替師兄擔心,隻沙鴨肶條腰好似唔多夠力,一個唔小心隻野向後跌...隨時gg
Vince 發表於 28-12-2022 09:44 AM
D 隻 鴨比,一出已經 ...

同感!所以我都放棄左隻NU
gazza1211 發表於 28-12-2022 10:00 AM
感謝影片分享。太大了。有愛也沒位放

我諗住放係公司咋
diokfic 發表於 28-12-2022 10:38 AM
謝謝 師兄分享. 開箱都用2個幾鐘. 神物睇咗當買咗.

開到我腰骨痛