Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 2023年4月 聖衣神話EX 巨蟹座 迪馬斯古 <REVIVAL版>

THOUTHER 發表於 31-10-2022 07:52 PM
攪成咁其實會唔會係車田年紀大所至?小弟八十年代已在睇「風魔之小次郎」,到宜家四十年都有,佢人老咗眼 ...

認同...
當初車田出 ND, 真係好興奮的, 特別係故事既開頭又打番上去12宮, 仲整個第13黃金出黎都好震撼, 不過自從中間畫下停下, 個熱潮慢慢都冇左, 如果真係草草收場, 真係浪費左成件事.
aaronau101 發表於 26-10-2022 08:30 PM
我儲埋青銅EX 同淨返果啲神鬥士就完啦,快啲出埋佢啦,拖住做乜

話口未完,啱啱就展示出 EX 巨蟒和 EX 神星矢!
mkmlo 發表於 17-11-2022 11:12 PM
話口未完,啱啱就展示出 EX 巨蟒和 EX 神星矢!

暫時都仲係「參考出品」,一日未有發售日期,一日都不能作實。尤其係EX 神星矢,上年已展示過,今年都仲係「參考出品」。
反而蜥蝪座美斯廸出REVIVAL版有少少估佢唔到,睇來之前出過的白銀聖衣例如魔鈴、莎娜、琴座奧路菲果D,又排住隊等再販了!
神話黎緊都係比較悶, 出少少ex新野再加插一d重新版, 而果堆新野都係預期會出既角色...終極青銅, 神鬥士, 神聖衣...

聖闘士聖衣神話EX キャンサーデスマスク<リバイバル版>
価格: 13,200円(税10%込) 12,000円(税抜)
一般店頭発売商品
発売日: 2023年04月

全高約180mm
材質: ABS、PVC、ダイキャスト製
セット内容
    ・本体
    ・聖衣一式
    ・オブジェ用フレーム一式
    ・交換用表情パーツ5種
    ・交換用手首左3種右4種
    ・交換用髪の毛パーツ
    ・マントパーツ
    ・原作風胸アーマー
    ・原作風腰アーマー
    ・聖衣分解装着図

https://tamashiiweb.com/item/14207/

今次只係多送一個新表情及聖衣分解装着圖好似孤寒咗D,而且果個新表情其實想表達D乜?
計番港紙都係7百蚊,有d想買隻玩下,鍾意佢d表情
denniskwong 發表於 18-11-2022 09:42 AM
神話黎緊都係比較悶, 出少少ex新野再加插一d重新版, 而果堆新野都係預期會出既角色...終極青銅, 神鬥士, 神 ...

係呀, EX 好快就出完了, 唔係高人氣就只出聖衣神話, BANDAI 唔知會下一步有什麼搞作 ....
唔知有冇人又嚟講真係好,仲差呢隻就收工

之前漫畫版官圖, 大腿甲係咪只係裝反左?
明顯同tv版唔同, 我以為係有改動, 但雜誌介紹又唔見講.
官方發售日公開

mkmlo 發表於 27-10-2022 08:17 PM
我發現 OCE 是炒唔起的, 現在買還是幾百有交易. 但原版本和 Revival 剛出不買, 之后都貴死了. ...

那麼, 黃金神聖衣呢?
12隻走樣走得最嚴重就係巨蟹