Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 2022年11月 ROBOT魂<SIDE MS> GUNDAM AERIAL 風靈高達 ver.A.N.I.M.E.

唔覺眼有店舖開訂, 到時唯有衝現
tsang_20190721 發表於 26-10-2022 03:06 PM
唔覺眼有店舖開訂, 到時唯有衝現

此作彈得起, 唔訂摸大髀
但真係唔覺眼有店舖開訂喎
官方preview

「ROBOT魂 <SIDE MS> ガンダム・エアリアル ver. A.N.I.M.E.」は2022年11月18日(金)発売です

https://tamashiiweb.com/tn_blog/67/#!

呢款產品羸支架, 無支架絕對唔夠好玩, 唔浮空擺出11個小籮莉不夠意義
有朋友在東京, 話賣晒.....

望住HG比對, HG靚太多了, 惟R魂的可玩性及可動性當然高幾班喇;

明顯R魂留有一手, 見胸及大比條間現在係全黑色

肯定會出隻爆超必有紅眼, 戰紋全部整番番光效貼紙俾你
想問問呢隻  ROBOT 魂係唔係同其他一樣唔會跟個底座架? 因今早拆開嚟睇, 又唔覺眼有底座跟
tsang_20190721 發表於 17-11-2022 09:03 AM
想問問呢隻  ROBOT 魂係唔係同其他一樣唔會跟個底座架? 因今早拆開嚟睇, 又唔覺眼有底座跟  ...

魂STAGE另買,唔包.......
eddiem249 發表於 17-11-2022 09:34 AM
魂STAGE另買,唔包.......

Noted with thanks!
熱狗OO 發表於 17-11-2022 01:43 AM
望住HG比對, HG靚太多了, 惟R魂的可玩性及可動性當然高幾班喇;

明顯R魂留有一手, 見胸及大比條間現在係 ...

我又覺得呢隻圓潤啲,有多啲TV版feel。

Anyway,我而家只係等FM版模型

個人收藏 , HG與ROBOT魂

已經成為水星粉的我昨天忍不住於"過去點"以"死衫凌"入手,

可動性好OK, 惟呢口價你都唔送個座俾我認真PK (唔係背後抽牛油炮支架, 指插C眼果個座)

我係有魂STAGE既, 但好多R魂都要用架嘛, 呢隻野主力SELL係牛油炮特效, 但若無魂STAGE你基本上係玩唔L到的

另外就係個西盾, 買前睇YOUTUBE都知個西盾同HG一樣必須靠部件連件

惟玩上手就覺得個盾更西, 開合的順暢性遠差於HG, 有D位好實有D位好鬆, 裝拆一次已經部份甩BALL JOINT (塞番入去無事既, 但唔爽囉)

UNDER 400就合理D
唔知幾時會出埋魔靈呢?