Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] TV動畫『機動戰士高達 水星的魔女』系列模型

嘩,精粉20分鐘又比班狗掃晒
jeffyen83 發表於 20-4-2023 12:48 PM
嘩,精粉20分鐘又比班狗掃晒

你指1/100定係再販的風改? 我岩岩先知黃大仙毛瘡有風改, 但已經是一小時前....
呢隻 FM 原來出面賣成 $350 or up, 好彩我訂價係 below 三百
熱狗OO 發表於 20-4-2023 01:08 PM
你指1/100定係再販的風改? 我岩岩先知黃大仙毛瘡有風改, 但已經是一小時前....  ...

1/100呀,風改我冇留意,因為覺得機設嘛嘛哋
【ガンプラでSeason1をプレイバック】『機動戦士ガンダム 水星の魔女』 Season1 ガンプラ スペシャルロングムービー

https://youtu.be/TPhWi4_XiP8

stonekeung01 發表於 21-4-2023 02:00 PM
【ガンプラでSeason1をプレイバック】『機動戦士ガンダム 水星の魔女』 Season1 ガンプラ スペシャルロング ...

昨晚在毛瘡入手雞腳高達@108, 洗濕個頭就等埋肥高達再販喇。
FULL MECHANICS 1/100 風靈高達 日本報告
http://schizophonic9.com/re8/fm_aerial.html

唔駛4000 yen嘅嘢賣成三舊幾都可算狼,FM好似so far 都未出過啲咁熱門嘅機體
stonekeung01 發表於 21-4-2023 08:42 PM
FULL MECHANICS 1/100 風靈高達 日本報告
http://schizophonic9.com/re8/fm_aerial.html

個頭夠圓夠扁,眼又夠大,對味!
WonderJimmy 發表於 21-4-2023 11:30 PM
唔駛4000 yen嘅嘢賣成三舊幾都可算狼,FM好似so far 都未出過啲咁熱門嘅機體

算喇, 高達已經很久沒有這樣的氣氛, 對上一次爆搶主角機請問係幾時?
熱狗OO 發表於 22-4-2023 02:10 AM
算喇, 高達已經很久沒有這樣的氣氛, 對上一次爆搶主角機請問係幾時?

鐡血? 不知不覺都 8年前了
darkfreedom 發表於 22-4-2023 10:03 AM
鐡血? 不知不覺都 8年前了

其實D人係計錯數, 話咩水星係7年以來的高達TV

大佬, 你緊係計鐵血最後一集到水星第一集的空檔架喇, 點會計鐵血第一集跟水星第一集的時間架, 應該係5年

以上我吐糟一下整體市場的寫法姐唔係話你

說回巴巴托司的HG當年唔覺咁搶喎, 即係好賣, 但唔會一出即斷市果隻, 風0係番啤幾次去到今日轉埋機都係會斷市的
熱狗OO 發表於 22-4-2023 10:22 AM
其實D人係計錯數, 話咩水星係7年以來的高達TV

大佬, 你緊係計鐵血最後一集到水星第一集的空檔架喇, 點會 ...

如果計高達on air時間的話我覺得你個計法啱, 不過今次我用第一集計因為當年鐵血第一集巴巴出場真係超型超人氣, 嗰時東京真係四圍都Raise your flag ww

btw我疫情前嚟日本工作, 基本上嗰時模型仲係好易買, 但疫情中期開始唔知係產能問題定大家匿喺屋企開始砌模型谷高需求問題, 從此模型架成日都好吉, 誇張時係冷門貨都斷市, 以前Radio會館AmiAmi固定25%+ off, 而家有折嘅真係少咗好多, 變到熱門貨去BicCamera買反而仲平d添, 我覺得喺日本模型會搶到斷市, 唔計PB的話真係呢兩三年先開始發生嘅事
熱狗OO 發表於 22-4-2023 02:10 AM

如果唔限正傳嘅話對上應該係earthree當時比較難買
lagann 發表於 22-4-2023 07:32 PM
如果唔限正傳嘅話對上應該係earthree當時比較難買

是嗎?當年感覺係uraven比較難買到