Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] TV動畫『機動戰士高達 水星的魔女』系列模型

DS|F@!LoVeIvYs 發表於 30-3-2022 01:38 AM
話咩唔似高達真係笑死⋯⋯
點先為之高達?

Bandai 只係求其將高達個名放喺玩具度, 咁就可以谷銷路.
ultimawk 發表於 29-3-2022 11:27 PM
因為係女主人公吧

咁破邪大星應該都係咁, 原來呢個行咗好多年了.
ray1849 發表於 30-3-2022 08:52 AM
Bandai 只係求其將高達個名放喺玩具度, 咁就可以谷銷路.

論銷售,係嘅,贏一半添~
但論設計,高達要被定義一定要點樣同乜樣,隨咗笑死之外,真心覺得可憐,對我嚟講,Gundam哩個名係概念多過樣被定義化
官方中文網頁介紹:
『機動戰士高達 水星的魔女』公布預告視覺圖!同時決定發售高達模型「HG GUNDAM AERIAL」!
https://hk.gundam.info/news/video-music/01_7243.html
近十年通常無裝備的前期主角機的HG都好平

6/7十蚊的EXIA, 巴巴托師, OO等今日都好易找

新主角機做到咁物試下囉
WonderJimmy 發表於 30-3-2022 04:55 AM
正是,以TV嚟講啲線條複雜到死,畫L死畫師都似

設計得咁複雜我估佢一開始已經預機體會用3D
創新唔等如好

將隻域根高達腫瘤化再加個gundam OO頭,真係多謝晒。

繼G伏同境界戰機後又一批死貨
其實我覺得要批評機設可以等動畫播之後(起碼都等多啲背景資料出嚟先),唔係話唔可以話佢醜/唔似高達,而係佢個機設到底合唔合邏輯,高達作為真實系機械人動畫,因應舞台唔同有唔同設計先算真實,我估可能主舞台喺水星,所以機體偏瘦同散熱口多啲(重力輕啲所以推進力唔使咁大,所以縮細體積?)
eddiem249 發表於 30-3-2022 11:51 AM
創新唔等如好

將隻域根高達腫瘤化再加個gundam OO頭,真係多謝晒。

到時出到嚟唔係死貨咁點先?
總好過一直保守先…你咁有高見,應該點做?
DS|F@!LoVeIvYs 發表於 30-3-2022 01:53 PM
到時出到嚟唔係死貨咁點先?
總好過一直保守先…你咁有高見,應該點做? ...

無咩點做,唔買囉, 大把野玩啦

佢創新市場就一定要接受咩? 呢隻受歡迎咪恭喜笨大囉,不過我都係唔會買。

都唔知係度嘈咩,你咁鍾意咪買多兩隻支持囉

我淨係想睇閃光同UC2
DS|F@!LoVeIvYs 發表於 30-3-2022 10:07 AM
論銷售,係嘅,贏一半添~
但論設計,高達要被定義一定要點樣同乜樣,隨咗笑死之外,真心覺得可憐,對我 ...

應該咁睇, 其實高達在第一代來講只限於 0093 或之前.

0093 之後果啲高達就係後一代人啱睇.

近代出果啲擺明係近代人啱睇, 新市場吧.
eddiem249 發表於 30-3-2022 02:30 PM
無咩點做,唔買囉, 大把野玩啦

佢創新市場就一定要接受咩? 呢隻受歡迎咪恭喜笨大囉,不過我都係唔會買。 ...

其實 Unicorn 我都麻麻地, 唔係機設夠突出我都唔鬼睇佢.

反骨仔當係外傳都唔錯, 機設就太誇.
ray1849 發表於 30-3-2022 02:44 PM
其實 Unicorn 我都麻麻地, 唔係機設夠突出我都唔鬼睇佢.

反骨仔當係外傳都唔錯, 機設就太誇. ...

Unicorn故事我都麻麻, 不孝子見堅尼斯聽琪琪一句「不孝子想避開我」就咬定不孝子係馬法狄大佬當堂O咗嘴

(利申只睇咗動畫冇睇小說唔肯定有冇刪減推理位)
darkfreedom 發表於 30-3-2022 03:15 PM
Unicorn故事我都麻麻, 不孝子見堅尼斯聽琪琪一句「不孝子想避開我」就咬定不孝子係馬法狄大佬當堂O咗嘴 {: ...

只係鍾意3場,
1. 開頭積根隊長單打青椒
2, 第4集
3. 雷比爾將軍號滅團
隻野好似垃圾場執返來咁,咩都有D!