Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] TV動畫『機動戰士高達 水星的魔女』系列模型

我有信心, 呢齣新高達的下場一定比同公司做的境界戰機好得多的。
掛得高達名總會有市場
左ROBOT魂,右HG

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
Robot魂版想點?!

https://g-witch.net/

本帖子中包含更多資源

x

https://hk.gundam.info/about-gundam/series-pages/witch/

本帖子中包含更多資源

x
stonekeung01 發表於 17-6-2022 01:37 PM
https://hk.gundam.info/about-gundam/series-pages/witch/

UM, 我一睇D機設就覺得充滿著新時代特色, 簡直係完美體現不可逆轉歷史的潮流
竟然玩青春校園劇?
Aerial原來係JNTHED設計,Pixiv上睇佢啲畫作完全諗唔到會同巾拉上關係
WonderJimmy 發表於 17-6-2022 02:12 PM
Aerial原來係JNTHED設計,Pixiv上睇佢啲畫作完全諗唔到會同巾拉上關係

請問JNTHED乜水及之前有甚麼作品?
我覺得古爾傑特克,感覺有啲似機動戰鑑的機設
熱狗OO 發表於 17-6-2022 01:56 PM
UM, 我一睇D機設就覺得充滿著新時代特色, 簡直係完美體現不可逆轉歷史的潮流 ...

新潮但唔算樣衰,(除咗主角機),其他幾度無論係配色定係設計都未過份到不可接受,私心鍾意淺紫色配白色
熱狗OO 發表於 18-6-2022 12:32 AM
請問JNTHED乜水及之前有甚麼作品?

JHTHED原名齊滕淳太郎,原本係Konami嘅designer,出道時有份幫手Metal Gears做機設,近嚟除咗巾仲有做收獲星重製版同Netflix嘅Spriggan機設: http://clap.webclap.com/clap.php?id=jnthed

不過睇個款可能得主角機係佢做,其他應該係海老川呀形部一平果啲搭夠。

Dancougaproto 發表於 18-6-2022 12:44 AM
新潮但唔算樣衰,(除咗主角機),其他幾度無論係配色定係設計都未過份到不可接受,私心鍾意淺紫色配白色 ...

做巾嘅機設太多制肘,好多時都係配角甚至係敵役更吸引
機設我覺得ok, 其實機設再差都有方法救, MG Turn A 同 Turn X 一樣執到型一型, 個人覺得重點係劇情唔好拖累搞到完全唔想入就可以了

PS: 原本以為係電影/OVA, 而家知道係 TV 仲唔係模型對戰系列即是興趣大增~