Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] TV動畫『機動戰士高達 水星的魔女』系列模型

jasonpoon7se 發表於 30-3-2022 06:20 PM
隻野好似垃圾場執返來咁,咩都有D!

我想起G伏一街死貨既場面
DS|F@!LoVeIvYs 發表於 30-3-2022 01:53 PM
到時出到嚟唔係死貨咁點先?
總好過一直保守先…你咁有高見,應該點做? ...

算啦ching... 呢度D人來來去去都係乜都X左先ga啦, 你問佢有乜高見咪又係響度扮專家彈三彈四囉...呢度越黎越少人唔係冇原因ga...
機設唔知係咪同"翠星上的加爾岡緹亞"同一個人呢?主角機Aerial同Chamber.....某D地方好似...尤其胸腰及至大脾......
nobita16 發表於 30-3-2022 07:33 PM
算啦ching... 呢度D人來來去去都係乜都X左先ga啦, 你問佢有乜高見咪又係響度扮專家彈三彈四囉...呢度越黎 ...

有D人老左便不接受新事物, 自古以來都係咁架喇, DILL定先刷存在感 ;

拉打, 咸蛋超, 香港樂壇等等, 總之IP老左, 就會發生隔代情仇

作為老鬼的我都好憎果D宇宙世紀道德L, 但當年被UC系恥笑的WING系粉長大又DILL 9 SEED系, 跟住D SEED系L又會反過來插宇宙世紀OUTDATE, 寫到此刻我都覺得人類真係好PK  
熱狗OO 發表於 31-3-2022 11:04 AM
有D人老左便不接受新事物, 自古以來都係咁架喇, DILL定先刷存在感 ;

拉打, 咸蛋超, 香港樂壇等等, 總之 ...

所以要好似 00 話齋,要互相理解!!

哈哈~哈哈哈!!
熱狗OO 發表於 31-3-2022 11:04 AM

拉打, 咸蛋超, 香港樂壇等等, 總之 ...

其實無人話過因為係非UC而唔鍾意,其他人我唔知,我純粹係因為機設唔靚而唔鐘意,面相其實OK,但係身形好似刃牙啲肌肉佬,大腿粗OK,但係配咁幼既小腿,腳掌又太大,腰又太幼,怪怪地

審美眼光係好主觀既
網圖

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x

當然每個設計本身有高有低、每個粉絲最開始都係比某一套高達吸引而入坑。所以無論係因為UC係Wing係00係seed又話係鐵血而入坑嗰套作品都係最好嘅、而其他唔係唔好只係冇咁好囉。審美標準係好主觀嘅而且係隨着年齡而轉變。我覺得大家坳下幾好、有返啲noise。高達IP個餅做得越大、商品就越多、對大家粉絲就越好。
flash 發表於 31-3-2022 02:44 PM
當然每個設計本身有高有低、每個粉絲最開始都係比某一套高達吸引而入坑。所以無論係因為UC係Wing係00係seed ...

我的高達係到咗 0093 亞寶同馬沙歸西後就大結局了.
ray1849 發表於 31-3-2022 03:37 PM
我的高達係到咗 0093 亞寶同馬沙歸西後就大結局了.

咁早??

咁你喱 10  幾年都無睇高達嗎??
我記得當年freedom 初初出設定圖都係比人話核突不知所謂,到有個救大天使+全彈發射名場面後就捧到變神機,總之等埋故事先再定論吧
ultimawk 發表於 31-3-2022 06:52 PM
我記得當年freedom 初初出設定圖都係比人話核突不知所謂,到有個救大天使+全彈發射名場面後就捧到變神機, ...

用大河原啲稿就當然核突啦,頭大腳短,動畫入面改番晒頭細腳長咪紅囉

每次出親高達新作就硬係會有一班「忠粉」出嚟呢樣彈個樣踩

睇得個一張海報同幾部機設就好似已經睇完成套野咁

高達已經7年無非BF類TV新作

麻煩你哋比少少欣賞嘅角度睇完先再虎人母親啦

eddiem249 發表於 31-3-2022 07:05 PM
用大河原啲稿就當然核突啦,頭大腳短,動畫入面改番晒頭細腳長咪紅囉

大大你中point.....之前問題基本上係大河原出既決定稿(亦係佢個人畫風),但無佢就唔會有今天咁百花齊放既高達,歸根究底都係高達既標誌性元素累事.....胡鬚佬我都接受到(故事除外),無野係接受唔到咯.....
Lau 發表於 31-3-2022 05:09 PM
咁早??

咁你喱 10  幾年都無睇高達嗎??

睇到 Unicorn 咋.

反骨仔都唔知睇唔睇好.