Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] RG 勇者王 GAOGAIGAR & RG限定 GOLDY MARG

G3X 發表於 20-3-2022 06:24 AM
高達D配角都無份出RG啦,好似得eva有配角出到

估計就係eva 骨架相容到好多部機
但gundam 就難d

今年rg 新作得g gundam, 唔知仲有冇下一隻
thx 發表於 20-3-2022 02:03 PM
smp唔同MIJ食玩,MIJ框架同部件接觸點好小,
輕易拗落嚟,smp係模型咁一定要剪鉗,
但「校」位用番食玩嗰種 ...

出去模型都唔一定好
反面例子就有熱血最強
用hg 規格但關節承受唔到機體重量,砌完出黎隻野食左軟筋散咁,企都企唔穩

而家用rg 出ggg 我諗情況會好好多
yugi 發表於 20-3-2022 10:23 AM
唔關咩料事, 就算MG過緊都係扭兩扭就白化

而家連 MG 骨架都係用垃圾膠
佢唔預你好似成品咁扭
一係用陰力 一係自己加料改
shallbe 發表於 20-3-2022 10:12 PM
多少有d 關係
我最舊箇隻smp 係大獸神,同而家較新既smp 比較,膠件質感係唔同
戰隊膠件同勇者膠件都好似 ...

有人話唔關膠料事,我笑咗。

玩咗smp大大話話咩都有玩下,戰隊系,超級系,勇者系等,舊嘅去到吉姆王,新嘅去到逆轉王,gunbuster。超級系膠料明顯脆啲,吉姆王,珍寶,Gunbuster一樣。勇者王及戰隊系列膠料則明顯軟身少少,受壓受扭多少少。咁多年一樣無變。
shallbe 發表於 20-3-2022 10:12 PM
多少有d 關係
我最舊箇隻smp 係大獸神,同而家較新既smp 比較,膠件質感係唔同
戰隊膠件同勇者膠件都好似 ...

只係依家的設計出左事, 大獸神果陣砌唔駛大力金剛指已能輕易砌到, 但依家的就成日下下要大力金剛指先砌到唔爆先奇, 戰隊新出的百獸一樣有爆
又係出GGG 真係有D悶 我唸壽屋唔會出依隻了
結構同性價比冇可能同RG開發隊鬥  要再出唯有唔考慮合體以外形條件先決  但出得太多市場已經冇乜空間
熱狗OO 發表於 17-3-2022 12:38 PM
各位師兄加油, 銷量足夠一定會出始源勇者王

咁我等始源算, 因為已有合金淫  ...

基本上一定會出 但出在RG 系列我倒是出奇了

反而永井豪那邊出了三一ARC 就沒有下文
如果勇者同藍光人全部都出就好,最緊要齊
God Gundam 延期到8月 呢隻最快10月啦
有舖頭開訂未?

RG限定

https://hobby.dengeki.com/news/1542627/

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x

https://twitter.com/HobbySite/st ... Qh_KPhrq8mr0KB7fJlQ

本帖子中包含更多資源

x
靜岡模型展展出

https://hobby.dengeki.com/event/1542331/

本帖子中包含更多資源

x
ACGHK 2022 展示 updated (photo by 版友:williamhychan)