Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 魂限 ROBOT魂『BRAIN POWERD』NELLIE BRAIN & HIME BRAIN

s0014028 發表於 31-3-2022 11:57 AM
直接出後期機,唔出初期機先呃一波?

應該只係襯25周年,出兩隻就算,一出就魂限,已經唔睇好銷量
呢套製作班底好勁但就係太多人睇唔明…

頂你 主角機都要魂限 重要 8000 円咁貴
想平平地懷念下都唔得 今次真係睇左當買咗算
食蕉拉笨大
chsimon 發表於 31-3-2022 02:34 PM
頂你 主角機都要魂限 重要 8000 円貴
想平平地懷念下都唔得 今次真係睇左當買咗算
食蕉 ...

突擊高達空戰裝都分二盒買,奸到出汁,突擊高達無背包不如唔買.....
SUNG 發表於 31-3-2022 02:19 PM
呢套製作班底好勁但就係太多人睇唔明…

啲人物關係好混亂,主角個老母同個敵人NTR.....
G3X 發表於 31-3-2022 03:14 PM
突擊高達空戰裝都分二盒買,奸到出汁,突擊高達無背包不如唔買.....

比舊版貴一倍有多 隻捷武又係又貴又唔靚仔
所以突然覺得MG好抵 雖然 G frame 骨
eddiem249 發表於 31-3-2022 03:26 PM

所以富野D片20年後睇又有另一種體會
當年第二次alpha出果陣又冇食住個勢出玩具,過左咁耐出蘿蔔暈…買嘅就會買,唔買嘅就唔會買。
eddiem249 發表於 31-3-2022 03:26 PM

我想問好耐, 點解搞人老婆叫NTR?

我識幾時用NTR呢個字, 及看封面見NTR就知套戲係講乜, 但就不明NTR STANDS FOR 乜
熱狗OO 發表於 31-3-2022 04:25 PM
我想問好耐, 點解搞人老婆叫NTR?

我識幾時用NTR呢個字, 及看封面見NTR就知套戲係講乜, 但就不明NTR STA ...

NTR,網絡流行詞,該詞是日文“寢取られ”(Ne To Ra Re)的羅馬拼音縮寫,是指“被他人強佔配偶、對象或被別人戴綠帽”。
eddiem249 發表於 31-3-2022 04:26 PM
NTR,網絡流行詞,該詞是日文“寢取られ”(Ne To Ra Re)的羅馬拼音縮寫,是指“被他人強佔配偶、對象或 ...

多年的謎底終於解開了....
呢隻出METAL R魂會發揮得好啲, 骨架膠感重浪費咗個設計, 本身呢啲款就唔會經常出產品, 到出時又畏首畏尾唔知想點
keroro-1972 發表於 31-3-2022 04:33 PM
呢隻出METAL R魂會發揮得好啲, 骨架膠感重浪費咗個設計, 本身呢啲款就唔會經常出產品, 到出時又畏首畏尾唔 ...

唔夠人氣,b記唔敢扔去METAL R魂個邊,一陣成千蚊無人買
港魂
THE ROBOT SPIRITS<SIDE ANTIBODY> NELLIE BRAINPOWERD
https://p-bandai.com/hk/item/N2609894001001

THE ROBOT SPIRITS<SIDE ANTIBODY> HIME BRAINPOWERD
https://p-bandai.com/hk/item/N2609895001001

呢兩隻野響魂shop仲要分兩個月出貨,即係定曬兩隻仲要俾兩次運費,呢d垃圾設計定真係唔要得。
我冇睇過呢套戲,想問一下明明叫做brain powered ,但係點解駕駛艙在裙甲