Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 食玩 SMP [SHOKUGAN MODELING PROJECT] 勇者特急

bigbigfriend 發表於 22-1-2022 08:11 AM
各廠互競,產品才有進步,對玩家是好事。

但偏偏笨大自己冇乜進步,而因為笨大自己出得麻麻但個價依然有返咁上下,所以一啲設計特別好過笨大嘅就亦都唔執輸賣到貴一貴。
勇者特急 29周年

要睇吓隻GAINE出成點, 就知佢有冇心出.  

求求其其變到隻手同火車就算, 好極有限.
worrow 發表於 31-1-2022 07:16 AM
要睇吓隻GAINE出成點, 就知佢有冇心出.  

求求其其變到隻手同火車就算, 好極有限. ...

so far都未有圖,好難知係咪好極有限,SMP so far啲設計都係唔錯,只係用料上差啲,再講之前已經有勇者指令做個參考,我估加爾個處理方法都會原用(出隻巨型版做機械人同火車型態,再出隻合體用小型版做火車型同手臂型態,小型版另有美形件比你換)
佢係SMP Alternative Destiny ,會唔會好似飛越巔峰咁可動同造型重視,無得變形合體?
Gundam6j 發表於 1-2-2022 01:31 AM
佢係SMP Alternative Destiny ,會唔會好似飛越巔峰咁可動同造型重視,無得變形合體? ...

你誤會咗啦,勇者特急係普通SMP嚟,有合體變形,只係佢將Alternative destiny放在同一張海報上啫
k_dash 發表於 1-2-2022 07:58 AM
你誤會咗啦,勇者特急係普通SMP嚟,有合體變形,只係佢將Alternative destiny放在同一張海報上啫 ...

其實啲名係咪有啲亂?smp我以為係super minipla, 點解又有個 shokugan modelling project?
newnov 發表於 1-2-2022 10:36 AM
其實啲名係咪有啲亂?smp我以為係super minipla, 點解又有個 shokugan modelling project? ...

佢由百獸戰隊開始將super minipla個名取其簡稱SMP變成shokugan modeling project, 而佢又將呢個品牌分開咗2個分支:一個同舊SMP一樣做合體變形忠於原著,另一個就做高可動魔改(直白啲講就係改名重新包裝,其實都係果啲嘢)
k_dash 發表於 1-2-2022 12:17 PM
佢由百獸戰隊開始將super minipla個名取其簡稱SMP變成shokugan modeling project, 而佢又將呢個品牌分開咗 ...

放埋一齊,最初我都誤會0左..
又係冇曬聲氣 好似指令咁拖半年先?
nimiao 發表於 11-5-2022 12:55 PM
又係冇曬聲氣 好似指令咁拖半年先?

跟翻指令又係2月出呢張圖, 你預7月中至尾先有消息
飛龍都出轟龍應該都會出埋掛
只腳真同壽屋1樣幾無語下