Toysdaily 玩具日報

查看: 46352|回復: 196

[新品消息] 食玩 SMP [SHOKUGAN MODELING PROJECT] 勇者特急

東京「超勇者展2」展出

https://hobby.dengeki.com/event/1450579/

好微笑又出...

勇者系列到咗黃金收成期,間間廠都爭住出產品,其實要怪就怪笨大自己又批咁多授權出去先攪到今日呢個局面
各廠互競,產品才有進步,對玩家是好事。
bigbigfriend 發表於 22-1-2022 08:11 AM
各廠互競,產品才有進步,對玩家是好事。

佢依家咁手鬆,又令我對ES合金推出勇者系列有一絲絲期望(不過照依家個授權嚟睇,估計笨大仲係對產品種類限得好死,ES合金係合金類,同笨大合金魂有重複,笨大自己又出緊新產品,唔樂觀)
咁the合體可pass了
yugi 發表於 22-1-2022 11:37 AM
咁the合體可pass了

又咁講,SMP個size唔會出得太大隻,咁雙臂個做法就更加肯定係做換件,而總有人係好介意呢啲,只可以話各有各客路啦,SMP要出我就要求佢出得齊啲嘢,起碼kasiar要有跟貨櫃,會出轟龍出到合作技個幕
k_dash 發表於 22-1-2022 01:52 PM
又咁講,SMP個size唔會出得太大隻,咁雙臂個做法就更加肯定係做換件,而總有人係好介意呢啲,只可以話各 ...

個貨櫃可能魂限配件同埋27集個火箭推進器一SET
都係smp實際啲   奸笑只the合體出年都未知發售未
k_dash 發表於 22-1-2022 07:38 AM
勇者系列到咗黃金收成期,間間廠都爭住出產品,其實要怪就怪笨大自己又批咁多授權出去先攪到今日呢個局面{ ...

勇者版權係「日昇」,不是bandai,bandai只擁有高達
版權。
G-man 發表於 23-1-2022 06:35 AM
勇者版權係「日昇」,不是bandai,bandai只擁有高達
版權。

呢點我知呀,但日昇母公司又係邊個?無錯笨大唔係直接有版權,但笨大唔會無能力左右決策掛
yugi 發表於 22-1-2022 04:15 PM
個貨櫃可能魂限配件同埋27集個火箭推進器一SET

啱啱記得SMP仲可以學火焰達古奧咁,核心機可以出部放大版做列車同加爾變形,之後另出小型版做列車同手臂形態
咁樣夾埋壽屋D 勇者模型 基本上同比例既勇者都出齊了
sk9091 發表於 26-1-2022 12:31 PM
咁樣夾埋壽屋D 勇者模型 基本上同比例既勇者都出齊了

壽屋果D高少少的
yugi 發表於 26-1-2022 08:01 PM
壽屋果D高少少的

大合體後差不多 因為壽屋果D無SMP果D咁厚踭