Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] THE合体 HAGANEWORKS 超獸機神斷空我

funcheck 發表於 8-6-2023 06:43 PM
係平,但係我中咗缺件.冇咗背面主砲! 要自己同goodsmile問.佢只係得退貨!
買咗三次goodsmile,中咗兩次伏!
...

日森未試過唔知,之前係英森買左件電子產品,影相send去amazon cs 同佢講件野有咩問題,佢會寄過件新既俾我,不過自己要係一個月內寄返件有問題既貨俾佢,個運費要自己硬食。
係擔心股關節受力問題,好單薄咁…. 驚遲早自爆,點解咁重要嘅關節都唔同合金????
我都好想買呢隻,但身在美國,買唔到
fallout8 發表於 8-6-2023 08:18 PM
日森未試過唔知,之前係英森買左件電子產品,影相send去amazon cs 同佢講件野有咩問題,佢會寄過件新既俾 ...

日Amazon係限時前上返網站report(好似有成個月時間),用DHL寄返畀佢成隻換過,完成換貨流程佢收返盒嘢之後,再通知佢可以退返運費,運費有機會全退返信用卡或點數,我換過兩次,一次全退信用卡,一次退一半信用卡,一半點數。
猴樂團 發表於 9-6-2023 10:17 AM
日Amazon係限時前上返網站report(好似有成個月時間),用DHL寄返畀佢成隻換過,完成換貨流程佢收返盒嘢 ...

你DHL寄返俾佢既運費佢全數退返俾你?我上次經郵局寄返盒野去英國洗左四百幾蚊,佢有退返運費俾我,不過只退返百幾蚊。
lcyyeung 發表於 8-6-2023 09:46 PM
係擔心股關節受力問題,好單薄咁…. 驚遲早自爆,點解咁重要嘅關節都唔同合金???? ...

其實成隻野, 玩落去有D位緊到想死, 有D位又出奇地鬆泡泡無咩手感! 股關節真係好過份, 佢果個位本身已經係打斜上落, 仲要連住個緊到死昸磁輪關節, 而果舊膠就咁望都好危險...

另外腳板無防滑, 我響枱而玩真係有幾次差D成日跌落黎, 因為太滑啦

佢果個飛翼, 就咁"掛"響個背部就算, 傻的嗎?

成隻如果唔係外形同大件之外, 把玩手感真係好差, 可能剛剛玩完隻CCS鐵甲萬能俠, 一攞上手好大對比, 而家我逢放出黎都唔敢, 入番盒就算...
fallout8 發表於 9-6-2023 10:59 AM
你DHL寄返俾佢既運費佢全數退返俾你?我上次經郵局寄返盒野去英國洗左四百幾蚊,佢有退返運費俾我,不過 ...

全退,不過佢有機會有啲變左點數畀返你
fallout8 發表於 9-6-2023 10:59 AM
你DHL寄返俾佢既運費佢全數退返俾你?我上次經郵局寄返盒野去英國洗左四百幾蚊,佢有退返運費俾我,不過 ...

日Amazon指定要DHL,我唔知英有冇指定要求,可能因為有指定先可以全數退,另外提醒下,免卻麻煩,買日Amazon最好都係買返Amazon自己賣嘅比較好。
我有啲位都驚會出事,不過外形係靚嘅????
今日剛剛攞咗貨, 嘩, 個盒大到呢, 收藏真係唔知點算
今日????開只留封面,盒太大了。其實想留,但冇地方。
我大象機械人支槍用來合體大槍個件件係好容易爆開。個件件只有GS能變,但個活動部份設計得太差,很容易分開,我第一次動它就分開了!

環遊世界後終於收到

今晚先開,希望冇 sad 啦 …

剛買了不久,各個變形的外形都很好。可能因為齒輪關節的原因,整個好似唔太穩陣。
Terminatorhk 發表於 20-12-2023 06:08 PM
剛買了不久,各個變形的外形都很好。可能因為齒輪關節的原因,整個好似唔太穩陣。 ...

小改造後可與BANDAI的黑翼合體喎, 也爹也路遮:  

https://www.youtube.com/watch?v=XRnkmNYBjpk