Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 機械人研究所:2022年5千蚊消費劵買玩具攻略 9月30日 updated

Lau 發表於 3-8-2021 10:25 AM
其實我朋友推介我買 Metal Build 龍神號...

但我自己就有保留...

隻MB龍神本身設計OK...但哀係配色,一種閃令令既俗氣
Vince 發表於 3-8-2021 10:38 AM
我現在早上既時間都選擇陪屋企人多。拍片只可以半夜拍,所以比較難搵其他主持幫手。
今次條片好似幾好反 ...

市場討論就係受歡迎

下次試下啲圖用硬照唔郁,唔駛咁多張,睇下慳唔慳到時間
Edmond22 發表於 6-8-2021 10:17 AM
隻MB龍神本身設計OK...但哀係配色,一種閃令令既俗氣

我係在意個設計...

成個太機械感,太多 detail 位...

Vince 發表於 1-8-2021 06:31 PM
係咁 e 整出黎 ... 一定包唔晒全港既玩具鋪。有錯請指正。thx

熊貓好似冇八達通
5千蚊消費券到手都有幾個星期,唔知大家好似小編咁存起未洗定係已經用晒?之前同大家拍左條5千蚊消費券買玩具攻略 [ https://youtu.be/rFUd3x3AWWw ]。今個星期就 update 一下個 LIST。希望可以幫到大家選擇心儀玩具。最後再提一提大家,個 LIST 純粹係小編既私心推介,大家心目中可能有更好選擇。歡迎大家留言分享 !!

https://youtu.be/U4NXLpBWw7o

主持:Vince
製作:Vince【vince@toysdaily.com

=================================================

喜歡我們視頻  請訂閱   玩具日報視頻  亦歡迎分享的我們的製作~~

這是我們的玩具日報頻道節目表連結啊(按我喇)  ^_^  

還有我們的俱樂部啊-  TD CHANNEL俱樂部歡迎大家一齊吹水啊

TOYSDAILY CHANNEL   
絕對唯一代表 「TOYSDAILY 玩具日報」 的頻道 !!
mini 合金鐵人28有興趣

魔動王模型就似回憶細個啲模型咁

其實對隻 00 Raiser 都有興趣!!

但有睇動畫都知,Trans-AM 色是整隻都變成紅紅地色的!!

絕對不是現在咁既色的...

所以我係唔鍾意佢現在隻色的...

故不會買...

要買我會買正常色!!

我有買 Exia 正常色模型!!

Lau 發表於 29-8-2021 11:32 AM
其實對隻 00 Gundam 都有興趣!!

但有睇動畫都知,Trans-AM 色是整隻都變成紅紅地色的!!

其實我都唔明點解TRAN-AM全部產品隻色都係偏紫色, 明明劇中係偏粉紅色
yugi 發表於 29-8-2021 11:35 AM
其實我都唔明點解TRAN-AM全部產品隻色都係偏紫色, 明明劇中係偏粉紅色

其實都唔係隻隻都偏紫色既...

好似喱隻就唔係!!

Vince 發表於 1-8-2021 06:31 PM
係咁 e 整出黎 ... 一定包唔晒全港既玩具鋪。有錯請指正。thx

想問,好似奇趣呢d冇網店嘅,tap & go用户係去counter埋單時比個虛擬信用卡no.佢?
鐵甲飛龍
紫月葵 發表於 4-10-2021 03:19 PM
想問,好似奇趣呢d冇網店嘅,tap & go用户係去counter埋單時比個虛擬信用卡no.佢? ...

放 tap& go 入去 google pay 或者 Apple Pay, 之後拍卡(電話)就可以。

Thx, useful tip  發表於 4-10-2021 05:11 PM
Vince 發表於 4-10-2021 03:34 PM
放 tap& go 入去 google pay 或者 Apple Pay, 之後拍卡(電話)就可以。

唔得喎,喺google pay度輸入卡資料,佢話:

" 要求失敗

你的交易無法完成。
[OR-TAPSH-08] "
紫月葵 發表於 4-10-2021 11:25 PM
唔得喎,喺google pay度輸入卡資料,佢話:

" 要求失敗

Tap & go 消費券入面有 master 同 銀聯,你試下張所有$入晒一邊,再加入google pay。
如果都唔得,就要問 HKT 既 CS。

PS. 我用 apple 順利入到卡,不過未買過野。
Vince 發表於 5-10-2021 10:39 AM
Tap & go 消費券入面有 master 同 銀聯,你試下張所有$入晒一邊,再加入google pay。
如果都唔得,就要問 ...

我尋日試mastercard唔得,但google pay又好似唔受銀聯玩