Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 8月 魂限「METAL BUILD」GUNDAM ASTRAY RED DRAGONICS

收到email話10月果批貨都延遲。唉……
膝裝甲鬆係唔係普遍問題
sbyk 發表於 25-8-2022 05:50 AM
收到email話10月果批貨都延遲。唉……

我都係訂左港魂10月貨 但無收到delay mail喎
淨係話10月貨會fix返 如果到時delay會再通知
星期四晚取貨, 頭先開箱檢查, 除指定背包問題外, 膝裝甲都一樣中招, 鬆 + 合唔埋

隻紅龍咁多問題,除左同情真用家外,重要恥笑班炒家,睇你地今次點散貨,賣999我幫你收一隻
tsang_20190721 發表於 4-9-2022 08:26 PM
星期四晚取貨, 頭先開箱檢查, 除指定背包問題外, 膝裝甲都一樣中招, 鬆 + 合唔埋  ...

這個應該不算是品質問題,我手上的另一個都是相同情況。
可動關節的連動配件有這程度的鬆緊度算是正常範圍,請放心把玩。
以上係孤仔嘅回覆.........
我都預咗官方係不會接受膝裝甲呢個問題
tsang_20190721 發表於 4-9-2022 08:26 PM
星期四晚取貨, 頭先開箱檢查, 除指定背包問題外, 膝裝甲都一樣中招, 鬆 + 合唔埋  ...

紅龍下半身設計有修改, 有別於紅異端改, 詳情可以參考 YOUTUBER 開箱片:

我知佢下半身係作出優化, 但站立時, 膝裝甲與大腳做不到無隙連合, 而上一代係可以做到
tsang_20190721 發表於 5-9-2022 05:02 PM
我知佢下半身係作出優化, 但站立時, 膝裝甲與大腳做不到無隙連合, 而上一代係可以做到
...

膝甲哩個應該係by design多, 而唔係工差問題.....
ASTRAY唔知出到第幾VERSION,依然沒把細節位造好
笨大要做爛多少條LINE才甘心?

DESIGN 又好, 工差又好, 我都係不喜歡有呢條隙係度
笨大電郵話港魂9月下旬派貨。   
此郵件發送給購買了《METAL BUILD GUNDAM ASTRAY RED DRAGONICS》的客人。

非常感謝您對 PREMIUM BANDAI 的支持。

我們感謝您的耐心等待及配合,現通知您更換部件已準備好並將安排於2022年 9 月下旬發送。
更換部件訂單將於 2002/09/07 添加到您的帳戶中。
成功添加到您的帳戶後,您將收到一封標題為[PREMIUM BANDAI] 得獎/贈品通知 ] 的系統通知電子郵件,屆時請確保於電子郵件內註明的截止日期以前更改收貨地址。

閣下 / 貴賓原本包含METAL BUILD GUNDAM ASTRAY RED DRAGONICS 之訂單連同訂單內所有商品開始發送將如下:

METAL BUILD GUNDAM ASTRAY RED DRAGONICS
https://p-bandai.com/hk/item/N2593474001001

< 開始出貨日期: 2022. 09.23 (五) >
一般情況下, 閣下 / 貴賓可以在開始出貨翌日起的3天內收到您的包裹(不包括星期日和公眾假期)

對於發送日期有所更改而為閣下帶來各種的不便,敝公司再次致上最深的歉意。今後請繼續多多支持PREMIUM BANDAI。
網上圖