Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 8月 魂限「METAL BUILD」GUNDAM ASTRAY RED DRAGONICS

tsang_20190721 發表於 22-8-2022 09:12 AM
好似係背包下面果兩個連接點, 正路可以八字向外, 但依家變咗向內

見到啦, 8:20開始

好慘....果個位冇得無損fix, 要界開
在日本唔會「不影響把玩」掛

兩面一齊錯, 姐係可能左右件係歸左做同一個組裝部驟內進行....生產流水線應該分開左右...
但好彩的係因為咁...佢起碼有晒一對的材料在手, 而唔係左左手右右翼果D自救不能case
咁大鑊............我仲訂左港魂10月個水.....
希望到時fix返
想問下玩開mb/gffmc/mr魂嘅ching們,點解財團b咁中意喺合金高達系列上用軟膠手?武器西細把都仲好d,但而家d高達武器越黎越誇張同大把,軟膠手嘅握力根本唔夠,而且手型同武器之間又冇卡扣,搞到成日跌武器,有時更甚,ball joint或軟膠手腕都唔夠力撐起而dur低...

呢位人兄都中背包問題? 因我見佢兩舊野都只係垂直下垂

睇咗另一條片, 好似係指呢隻野的背包係只可以垂直, 而唔可以玩八字形
睇左幾段開箱都有同一問題,應該係全部出事,笨大唔會9到話依個係新機設卦?... 話說自己有一刻真係想9衝去孤仔用炒價訂依隻紅龍...

看真D一盒配三把王者之劍+紅迷飛行背包, 剩係呢度都1600以上

3000元左右都算抵買,

想問有無死忠買左呢隻及之前果D, 呢隻紅龍的配件用得在STRIKE身上? 及STRIKE的劍及炮裝能裝上此作上?
網圖

溫番書, 見strike 用到此作裝備, 但就完全冇影此作可用strike 的炮/劍裝備。
預計下星期尾, 我都應該會收到呢件野, 真係好膽心背包及膝裝甲呢兩個問題

其實這次改良很多,下半身可動優異,而且腰部還有多一個前伸關節,真的對得起近戰機體,只是很可惜過去這個模已經改了8種.....
飛行背包有另外單買,保險起見可能收2019年的飛行背包比較安全
只是不知道背包下面內八的紅色部分可不可以拆,畢竟印刷不一樣

https://sp.tamashii.jp/importance/192/

日魂官方聲明:8月份貨會送上補件,10月份貨會修正,港魂未知
剛剛孤仔拎兩邊膝裝甲都出事
stonekeung01 發表於 23-8-2022 06:27 PM
https://sp.tamashii.jp/importance/192/

日魂官方聲明:8月份貨會送上補件,10月份貨會修正,港魂未知 ...

我都見好多YOUTUBER中招

咁8月呢批現貨隨時插水, 但未知未來買者們中招後怎取回此PARTS

若香港已買者又點算, 日本點送?
machoyin 發表於 23-8-2022 08:55 PM
剛剛孤仔拎兩邊膝裝甲都出事

孤仔係日水?佢會唔會幫師兄追補件?