Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: Vince

[新品消息] Evolution Toys Super Metal Action 合金 宇宙魔神 Daikengo

個分體變形設計同舊合金有7、8成相似, 叫做幾易玩, 我諗幾啱我呢D老餅, 只係欠缺左D設計上既新意...
玩具Joe 發表於 18-6-2022 07:57 PM
個分體變形設計同舊合金有7、8成相似, 叫做幾易玩, 我諗幾啱我呢D老餅, 只係欠缺左D設計上既創意 ...

看得出呢間廠自從放棄磁石波後,設計上有明顯進步,但構造/機關始終是直來直去,心思上比較其他廠還有很大距離,我覺得佢哋應該首要請個好些的設計師。
G-man 發表於 12-12-2021 11:51 AM
宇宙魔神大劍王,其動畫片集未曾在香港電視台放映,認識它的香港玩具迷該並不太多!!! ...

的確是冷門作品,我小時候有玩過宇宙魔神的玩具,我相信是少數的對它有印象
moonkaru 發表於 9-7-2022 04:31 AM
的確是冷門作品,我小時候有玩過宇宙魔神的玩具,我相信是少數的對它有印象 ...

我細個買過既惟一合金玩具就係佢, 所以特別有感情

bigbigfriend 發表於 18-6-2022 08:08 PM
看得出呢間廠自從放棄磁石波後,設計上有明顯進步,但構造/機關始終是直來直去,心思上比較其他廠還有很 ...

其實都已經幾好了, 尤其欣賞個頭, 眼蓋同面開閉處理得幾好, 透明件有heart過笨大
新意方面我無要求了, 老餅機械人最緊要還原度高
玩具Joe 發表於 9-7-2022 02:16 PM
我細個買過既惟一合金玩具就係佢, 所以特別有感情

我自己唔記得係玩過那一隻
DenloX 發表於 9-7-2022 04:26 PM
其實都已經幾好了, 尤其欣賞個頭, 眼蓋同面開閉處理得幾好, 透明件有heart過笨大
新意方面我無要求了, 老 ...

咁又係,老餅有玩老餅的情懷

大家咁支持,當然唔可以停
Build Plan色,貼有仿舊玩具貼紙,Anime Export限定150隻,仲少過動畫色,暫未有開訂日期

http://www.gokin.it/2022/07/12/news-e-anteprime-evolution-toy-daikengo-uchu-majin-daikengo-super-metal-action-jungle-new-version-2/

redfish 發表於 12-7-2022 08:25 PM
大家咁支持,當然唔可以停
Build Plan色,貼有仿舊玩具貼紙,Anime Export限定150隻,仲少過動畫色,暫未有 ...

嘩!呢D商業策略真係叫人又愛又恨!