Toysdaily 玩具日報

查看: 10627|回復: 38

[新品消息] Evolution Toys Super Metal Action 合金 宇宙魔神 Daikengo

製品構成 :フィギュア本体(ダイケンゴー)…1、手パーツ(左右)…5セット、顔パーツ…2、ダイケンチャク用パーツ…1、アローフェンサー…2セット、 ダイケンカッター…2、分離合体用パーツ…1セット
全高 : 約26cm
材質 : ダイキャスト/ABS/PVC
価格 :53,680円(消費税10%込) 48,800円(税抜)
発売 :2021年12月発売予定

超級冷門貨,近三十年都只係出過一次玩具。不過首主題曲幾好聽。https://www.youtube.com/watch?v=vKLpxwEgYnY
雖然呢隻標價53680yen,但係出面開訂2500
Dancougaproto 發表於 17-6-2021 02:55 PM
超級冷門貨,近三十年都只係出過一次玩具。不過首主題曲幾好聽。https://www.youtube.com/watch?v=vKLpxwEg ...

d 隻真係超級冷門 ... 正常黎講,我會話一定買 ... 但係我真係對間廠冇乜信心 ...
次次都好似貼錢買難受 ...
Vince 發表於 17-6-2021 06:26 PM
d 隻真係超級冷門 ... 正常黎講,我會話一定買 ... 但係我真係對間廠冇乜信心 ...
次次都好似貼錢買難受 ...

今次呢隻冇用磁石,轉咗用合金關節,應該冇問題吧
展示 updated

細個時係同學屋企玩過呢隻合金玩具

https://youtu.be/eCD_O5_6Elk
早幾個月先睇過舊版包膠, 係咪只係變巨形咗?

都知道ET出D合金鍾意有懷舊味道, 但個比例可唔可以整靚D? 況且四位數字嘅合金, 大隻D可以嘛?
Boxart updated
話說百勝龍出咗未?點解出街,上網都完全搵唔到現貨
Dancougaproto 發表於 12-12-2021 10:09 AM
話說百勝龍出咗未?點解出街,上網都完全搵唔到現貨

你講 巴別2世部機?好似 delay 到 12月。
宇宙魔神大劍王,其動畫片集未曾在香港電視台放映,認識它的香港玩具迷該並不太多!!!
48,800円即港幣3500元…………萛了吧!!
HighLamb 發表於 16-7-2021 10:13 PM
細個時係同學屋企玩過呢隻合金玩具

原來依隻合金係香港出現過
話說小弟細個時好鐘意行日本百貨公司,對依隻合金毫無印象。
fallout8 發表於 12-12-2021 02:42 PM
原來依隻合金係香港出現過
話說小弟細個時好鐘意行日本百貨公司,對依隻合金毫無印象。 ...

呢一類冷門玩具,大百貨公司好少機會出現,反而係D舊式文具舖/玩具店會有機會見到。