Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 9月 魂限 DX超合金 VF-1J ARMORED PARTS SET / 一般發售 VF-1J ARMORED

玩具Joe 發表於 26-9-2021 05:02 PM
係咪大決戰個集? 記得個集睇到我眼花瞭亂????

係超時空號衝入基地內準備全彈發射射瓜布力泰果段
熱狗OO 發表於 26-9-2021 05:35 PM
係超時空號衝入基地內準備全彈發射射瓜布力泰果段

唔該晒, 今晚重温下先????
昨晚取了套裝, 即開玩了成晚, 非常滿足
熱狗OO 發表於 28-9-2021 09:21 AM
昨晚取了套裝, 即開玩了成晚, 非常滿足

除了J頭上不了S頭外,

個頭部坐位特效只能上J不可上S令我驚訝笨大的無恥。
AmXAmX 買到一隻,Order Status現在仍然是 Pre-Order
pandaz 發表於 28-9-2021 02:18 PM
AmXAmX 買到一隻,Order Status現在仍然是 Pre-Order

對J當歌, 人生幾何?
今日見到,即買。玩過Hi-Metal版,呢隻真係唔同feel。
熱狗OO 發表於 28-9-2021 09:23 AM
除了J頭上不了S頭外,

個頭部坐位特效只能上J不可上S令我驚訝笨大的無恥。 ...

呢個真係好可惜!我都只係有1S, 唔想再買1J了....
本身有Arcadia嗰set,其實值唔值得比多三千蚊買多隻?
紫月葵 發表於 28-9-2021 11:23 PM
本身有Arcadia嗰set,其實值唔值得比多三千蚊買多隻?

完全兩個層次,但你要當係超級upgrade版,因佢設計籃本、變形方式都係come from Arcadia呢隻。
玩具Joe 發表於 28-9-2021 09:57 PM
呢個真係好可惜!我都只係有1S, 唔想再買1J了....

1S上到甲丫。
上星期攞咗魂限甲,隻1J買咗約兩年依家至第一次變形
takeshi 發表於 28-9-2021 11:28 PM
完全兩個層次,但你要當係超級upgrade版,因佢設計籃本、變形方式都係come from Arcadia呢隻。 ...

Arcadia 個隻要自己貼貼紙,唔貼的話主體白雪雪,好魂怪。

裝甲都係要貼貼紙,B記個隻上曬色會靚好多。

如果計外型b記個隻係靚幾班。
美中不足係今次套甲比較淺色,淺到有啲似粉藍/紫,唔似設定之餘又冇咁有型。
stonekeung01 發表於 29-9-2021 03:21 PM
上星期攞咗魂限甲,隻1J買咗約兩年依家至第一次變形

我同你一樣,個戰機個parts都仲未開。