Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 9月 魂限 DX超合金 VF-1J ARMORED PARTS SET / 一般發售 VF-1J ARMORED

終於揾到篇睇得明既報導,大意係講Big West同金和聲終於講掂數,可以係被金和聲搶先註冊Macross商標既國家出售超時空要塞產品....

https://zhuanlan-zhihu-com.translate.goog/p/363902600?_x_tr_sl=auto&_x_tr_tl=zh-TW&_x_tr_hl=zh-TW&_x_tr_pto=ajax,nv,elem
百龍天舞 發表於 24-9-2021 11:37 PM
180樓有貼新聞啦

總之限制就冇晒架喇。

可唔可以解釋下點解香港魂限無Macross 嘢賣?
有無人確定1D不能裝上?
出前一丁 發表於 25-9-2021 08:12 AM
可唔可以解釋下點解香港魂限無Macross 嘢賣?

我估笨大同Big West當日簽約時只限日本國內發售,個海外發售權今年先解封,要等笨大同Big West再傾新約....
有行貨一定平咗? 除非代理自己大手出貨隊散個市,啲鋪入平咗又唔一定要平賣,賺多啲好過
有無兄弟知道,呢套甲裝左落身之後,個拳頭大過沙煲,係比列上加上,定套動畫中會強化到對手?
馬仔 發表於 25-9-2021 11:43 AM
有無兄弟知道,呢套甲裝左落身之後,個拳頭大過沙煲,係比列上加上,定套動畫中會強化到對手? ...

動畫比例.....

我以為佢戴左一層手甲套。
馬仔 發表於 25-9-2021 02:43 PM
我以為佢戴左一層手甲套。

高跟腳都是為外型重視後加
eddiem249 發表於 25-9-2021 11:35 AM
有行貨一定平咗? 除非代理自己大手出貨隊散個市,啲鋪入平咗又唔一定要平賣,賺多啲好過 ...

有行我又唔覺得一定平, 除非跳樓貨無人要, 我覺得行佢先係帶風向炒起個市既罪魁禍首! 同埋行貨有問題, 妳真係無兩三個月都解決唔到囉!
行货跳樓價並不是由總代理,大多是由批發之一「精X」自己做。相对玩具來說,模型批發「兆x隆」就較少做跳楼貨。
熱狗OO 發表於 24-9-2021 03:19 PM
絕對無, 動畫不論TV及MOVIE只出過J甲

講錯了, TV版出過裝甲1A的。
見27話20分23秒(如果條片係連OP計)
二千幾蚊,低玩

.
熱狗OO 發表於 26-9-2021 09:24 AM
講錯了, TV版出過裝甲1A的。
見27話20分23秒(如果條片係連OP計)

係咪大決戰個集? 記得個集睇到我眼花瞭亂????
玩具Joe 發表於 26-9-2021 05:02 PM
係咪大決戰個集? 記得個集睇到我眼花瞭亂????

Yes; 現在有YouTube可以逐格咁停望清丫

我有截圖但TD不能簡單post圖。

有人post上亞視版全集, 你只要域內係香港喺YouTube search macross便係頭幾個。