Toysdaily 玩具日報

[新品消息] FLAME TOYS 合機巧《POWER RANGERS / 恐龍戰隊》Dino Megazord 大獸神

又有新片https://youtu.be/VfLHFF2ylq4?si=C5IjYc5bxWmj2kpC
睇埋啲可動都係普通,仲要冇乜合金成份,等大減價至買lu~
wuncin999999 發表於 5-12-2023 06:51 AM
記得不卡住手,肩甲要解鎖上拉2段

據講呢個咁重要嘅步驟喺說明書冇特别提醒到
不過老老實實,真係要必要設計到咁麻煩咩?唔解lock都係抬得到隻手,但就會搞到kick住…
hinaoi 發表於 5-12-2023 09:46 PM
據講呢個咁重要嘅步驟喺說明書冇特别提醒到
不過老老實實,真係要必要設計到咁麻煩咩?唔解lock都係抬得到 ...

的確, 看片很多位也lock實要解鎖才能移動不明為何設計到這麼麻煩
每次如果要抬手就要解鎖,這樣的設計很…
合機巧 龍王凱撒 預告 updated

仲未下到決心買,千值殿好似仲買到。

呢隻大獸神外形真係好靚,但分體各機真係好古怪,再加上睇好幾個YouTuber 都有指出雙臂關節和變形結構有少少問題,等睇佢有無改良版,無就算。

Btw,Power Rangers 其實歐美都好hit,唔知銷售情況如何。
ToyKnife 發表於 23-2-2024 10:18 AM
仲未下到決心買,千值殿好似仲買到。

呢隻大獸神外形真係好靚,但分體各機真係好古怪,再加上睇好幾個YouT ...

我最近去取Compatible Kaiser時,display櫃内的大獸神已經沒有了價錢牌,所以大獸神兆萬店應該已經沒有現貨了
mpp025 發表於 23-2-2024 10:29 AM
我最近去取Compatible Kaiser時,display櫃内的大獸神已經沒有了價錢牌,所以大獸神兆萬店應該已經沒有現 ...

Thanks C-hing~
咁仲好,疊埋心水慳返~~ 有改良版先算~
反正老千經常搵第一版D人做白老鼠~~

利申: 我係其中一隻白老鼠(VIP)
睇過相關影片, 其實都是說明書有寫的變形步驟. 正因為多卡扣設計才能帶來合體之後的穩定性

講真既還原電視劇又有合金, 真係唔需要買合機巧.

合機巧定位好明顯就是外形創新變形設計不同bandai