Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] Good Smile THE合体「勇者傳說」

yugi 發表於 27-5-2022 05:58 PM
我唔知佢邊間訂, 暫時全香港得佢一個話取到貨

現時點kuugatoys已派,日版,其他地方未有聲氣,認該下星期會有
yugi 發表於 27-5-2022 05:41 PM
https://www.youtube.com/watch?v=PCgiPTavzTQ&ab_channel=%E9%98%BF%E5%A7%86%E5%BE%AE

左右齒輪齒位唔啱呢種低級錯誤都唔知幾多年冇見過
hinaoi 發表於 28-5-2022 12:23 AM
左右齒輪齒位唔啱呢種低級錯誤都唔知幾多年冇見過

仲要似唔係個別問題,見twitter有人拆咗對腳發現齒輪位係拆唔開無得攪
Goodsmile just released statements on defective joints and foot problems
間間公司出第一隻新野都要出下事。
即係個盒個CODE要KEEP低啦, 駛唔駛問鋪拿單先
yugi 發表於 30-5-2022 06:05 PM

正常嚟講要。
好過其它公司,有問題扮唔知,冇換件,在第二版改咗再出!
點樣企唔直隻腳?係咪個新幹線車頭拗唔曲(90度轉向)?
ChoRyuJin 發表於 30-5-2022 11:43 PM
點樣企唔直隻腳?係咪個新幹線車頭拗唔曲(90度轉向)?

股關節棘輪的齒左右不對稱,一定會導致雙腿撐開時左右不對稱。

另外還有新幹線車窗裝錯。

兩個通病都出現在下半身,估計是你寄回去之後他寄一個新的新幹線給你
funcheck 發表於 30-5-2022 08:45 PM
好過其它公司,有問題扮唔知,冇換件,在第二版改咗再出!

还有某大公司,X骨雕超人迪迦初版混在再版里出
yugi 發表於 30-5-2022 06:05 PM

今次出問題是否越南廠做?
yimingyang 發表於 31-5-2022 12:26 AM
股關節棘輪的齒左右不對稱,一定會導致雙腿撐開時左右不對稱。

另外還有新幹線車窗裝錯。

其實唔止,有人飛機絞位裂開,有人機翼##fing,有人隻態丹開盒發現冇組裝好係解體狀態